4+1 Λόγοι για να μετατρέψεις το Σπίτι σου σε Παθητικό

Τα ενεργειακά κτήρια αποτελούν πλέον μονόδρομο στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η έννοια του ενεργειακού “πράσινου” κτηρίου αναφέρεται σε ένα κτήριο που έχει χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά την λειτουργία του, δηλαδή χρησιμοποιεί λίγους εξαντλήσιμους φυσικούς πόρους και παράγει λίγους αέριους, υγρούς και στερεούς ρύπους.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το κτήριο που επιτυγχάνει μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα CO2.

Πού θα μας ωφελήσει η επένδυση σε ένα Παθητικό Κτήριο;

1. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Δημιουργώντας ένα ενεργειακό κτήριο, εξαλείφονται οι ενεργειακές απώλειες, καθώς επιλέγονται δομικά υλικά με ιδιαίτερα υψηλό ενεργειακό προφίλ, ενώ στις περιπτώσεις των κτηρίων nZEB (Κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας), το μερίδιο της κατανάλωσης ενέργειας, καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ συνήθως υπάρχει και περίσσεια ενέργειας.

2. Η Εξοικονόμηση Ενέργειας μας οδηγεί στην…Οικονομία.

Αφενός η επένδυση σε ένα ενεργειακό κτήριο έχει άμεση απόσβεση και αφετέρου η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και πόρων για θέρμανση και ψύξη, συντελεί στην εξοικονόμηση χρημάτων. Μέχρι σήμερα, λόγω της ενεργειακής ανεπάρκειας των κατοικιών, το κόστος για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών είναι ιδιαίτερα υψηλό.

3. Απολαμβάνουμε τον χώρο μας με τη σωστή Θερμική Άνεση.

Θωρακίζοντας τον χώρο απέναντι στις απώλειες, επιτυγχάνουμε τη ιδανική θερμική άνεση. Πιο απλά, επιτυγχάνεται το βέλτιστο κλίμα στο εσωτερικό του χώρου.

Διασφαλίζουμε την άνετη, ποιοτική και υγιεινή διαβίωση του κατοίκου.

4. Συνεισφέρουμε στο περιβάλλον.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων Παγκοσμίως. Επενδύοντας σε Παθητικά Κτήρια, συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο κτηριακός τομέας στην Ευρώπη, παράγει το 55% περίπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

5. Αναβαθμίζουμε τη διάρκεια ζωής & την αξία του κτηρίου.

Χρησιμοποιώντας δομικά υλικά υψηλών προδιαγραφών και θωρακίζοντας σωστά και αποτελεσματικά το κέλυφος του κτηρίου, αυξάνεται η διάρκεια ζωής και η αξία του ακινήτου.

Δείτε σε μία εικόνα τα πραγματικά αποτελέσματα.

Πώς όμως μπορούμε να μετατρέψουμε ένα κτήριο σε Παθητικό;

Το παθητικό κτήριο είναι ένα πρότυπο κτηρίου το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα μέγιστη ενεργειακή απόδοση, άνεση, οικονομία και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία σχεδιαστική φιλοσοφία με τις ακόλουθες Βασικές Σχεδιαστικές Αρχές.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Ένα σωστά μονωμένο κτηριακό κέλυφος, κατά τη διάρκεια του χειμώνα διατηρεί τη ζέστη μέσα στο κτήριο, ενώ το καλοκαίρι την εμποδίζει να εισέλθει. Η Θερμοπλαστική, παράγει θερμομονωτικά προϊόντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες και τους αυστηρότερους ελέγχους.

Εξηλασμένη Πολυστερίνη novablok: https://thermoplastiki.gr/heat-insulation-systems/novablok/#novablok

Αντεστραμμένη Θερμομόνωση Δώματος novablok Terrace: https://thermoplastiki.gr/heat-insulation-systems/novablok/#novablok_terra

Διογκωμένη Πολυστερίνη feliblok: https://thermoplastiki.gr/heat-insulation-systems/feliblok/#feliblok

Γραφιτούχα Διογκωμένη Πολυστερίνη feliblok plus: https://thermoplastiki.gr/heat-insulation-systems/feliblok/#feliblok_plus

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Τα σωστά σχεδιασμένα, θερμομονωτικά κουφώματα, με άρτια κατασκευή και τοποθέτηση, συμμετέχουν στη βέλτιστη αξιοποίηση των θερμικών σας κερδών.

Τα κουφώματα που κατασκευάζονται από τη Θερμοπλαστική, χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους ποιότητα, την αντοχή τους στον χρόνο και στην χρήση καθώς και από τις Πιστοποιήσεις τους (Ενυπόγραφη Εγγύηση, Δήλωση Επιδόσεων, CE, Ετικέτα Ενεργειακής Ταυτότητας και Ταινία Γνησιότητας).

Είτε πρόκειται για συνθετικά, είτε για αλουμινίου, έχουμε την λύση για κάθε πρόβλημα και για κάθε κατασκευαστική ανάγκη.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Συνθετικά Κουφώματα uPVC: https://thermoplastiki.gr/frames/composite-frames-upvc/

Κουφώματα Αλουμινίου: https://thermoplastiki.gr/frames/aluminum-frames/

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Τα συστήματα αερισμού των Παθητικών Κτηρίων, παρέχουν καθαρό αέρα με μέγιστη ενεργειακή απόδοση μέσω της ανάκτησης θερμότητας και του ελέγχου της υγρασίας.

ΑΕΡΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ

Τα Παθητικά Κτήρια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές αέρα από το κτηριακό κέλυφος και έτσι να αυξάνεται η ενεργειακή απόδοση και να εμποδίζεται η εμφάνιση ρευμάτων αέρα και φθορών από την υγρασία.

ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΕΣ

Η ελαχιστοποίηση θερμογεφυρών και ασθενών σημείων στο κτηριακό κέλυφος, συνεισφέρει στη δημιουργία ευχάριστης και σταθερής θερμοκρασίας, εξαλείφοντας τις φθορές από την υγρασία, ενώ αυξάνει την ενεργειακή απόδοση.

Συνήθως, οι τυπικές επεμβάσεις που γίνονται στην χώρα μας σε μία υπάρχουσα κατοικία είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων και η θερμομόνωση. Αναμφίβολα, αυτό συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, ωστόσο για την δημιουργία ενός Παθητικού Κτηρίου, ακολουθούνται όλα τα βήματα σχεδιασμού που προαναφέρθηκαν, ώστε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, στη λειτουργία του Παθητικού Κτηρίου συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες όπως είναι η σκίαση, η θέση, ο νυχτερινός φυσικός αερισμός κ.ά.

Η εταιρεία, παράγει τα κατάλληλα ρολά για την επίτευξη σκίασης σε συνδυασμό με την υψηλή θερμομόνωση. https://thermoplastiki.gr/roller-shutters/rolls/roll-boxes/

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι το Παθητικό Κτήριο πρόκειται πλέον για μία εξαιρετική επένδυση που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η αειφορία είναι προσιτή σε όλους.

Η Θερμοπλαστική, με περιβαλλοντική υπευθυνότητα, αλλά και ευθύνη απέναντι στον ενεργειακό σας προϋπολογισμό, συμβάλλει σταθερά στη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών λύσεων κατασκευάζοντας κουφώματα συνθετικά & αλουμινίου, ειδικούς ενεργειακούς υαλοπίνακες, και παράγοντας θερμομονωτικά προϊόντα με πολλαπλές εφαρμογές για ολοκληρωμένη κάλυψη.

Με το βλέμμα στο μέλλον και την πράσινη τεχνολογική εξέλιξη, σας προσφέρουμε τόσο τις κατάλληλες λύσεις, όσο και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη μέσω Πιστοποιημένου Συμβούλου για Παθητικά Κτήρια.

Καθορίζοντας την ποιότητα.

1280 546 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'