4 + 1 λόγοι να ηχομονώσουμε το σπίτι μας

Πολύβουα αστικά κέντρα, έντονη καθημερινότητα, πυκνοκατοικημένες περιοχές με πολυκατοικίες, συγκροτήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτή είναι η καθημερινότητα των περισσότερων από εμάς και δημιουργεί ηχορύπανση, μία από τις σημαντικότερες αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο, την τελευταία Τετάρτη του Απριλίου, ας ξαναθυμηθούμε γιατί η ηχομόνωση του σπιτιού μας είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Για να ξεκουραζόμαστε σωστά
Το σπίτι μας είναι ο δικός μας προσωπικός χώρος, το καταφύγιό μας, εκεί όπου αναζητάμε ηρεμία από την έντονη καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς ζωής. Όμως, οι περισσότεροι από εμάς μένουμε σε διαμερίσματα ή πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου οι εξωτερικοί ήχοι από την κίνηση, τους δραστήριους γείτονες, την έντονη φασαρία εισβάλλουν στο σπίτι μας και διαταράσσουν την ηρεμία μας.

Αποτέλεσμα; Διαταραχές στον ύπνο, μειωμένη απόδοση και πονοκέφαλοι, ελλιπής ξεκούραση τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας.

Για να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας
Η ηχομόνωση σε όλο το σπίτι και εσωτερικά, από δωμάτιο σε δωμάτιο, μας προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας. Τα παιδιά μας απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική, ενώ εμείς χαλαρώνουμε διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο ή παρακολουθώντας μια ταινία.

Είναι εκπληκτικό πώς μία εσωτερική πόρτα μπορεί να μειώσει τον ήχο από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Επιλέγοντας μάλιστα, πόρτες με κυψελωτή μοριοσανίδα – όπως η σειρά των πορτών Exclusive – έχουμε μείωση του ήχου και μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα ταυτόχρονα.

Για να εργαζόμαστε και να μελετάμε συγκεντρωμένοι
Σε πολλές περιπτώσεις, το σπίτι μας αποτελεί και το χώρο εργασίας μας. Παράλληλα, τα παιδιά μας έχουν συνήθως γραφείο μελέτης στο δωμάτιό τους. Ο έντονος ήχος μειώνει τη συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και την ικανότητα απομνημόνευσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στους εργασιακούς χώρους επιλέγονται ηχομονωτικά κουφώματα και μεμβράνες ακόμα και ηχομονωτικές πόρτες.

Για να σεβόμαστε τους γείτονες
Όλοι ενοχλούμαστε από τους έντονους εξωτερικούς ήχους. Κι εμείς λοιπόν, πρέπει με τη σειρά μας να συντελούμε στη μείωση του θορύβου που δημιουργούμε. Είτε θέλουμε να κάνουμε πάρτι, να καλέσουμε φίλους, να ακούσουμε μουσική, είτε το μωρό ή τα μικρά παιδιά μας είναι ανήσυχα, οφείλουμε να μην διαταράσσουμε την ησυχία των γειτόνων μας.

Επενδύουμε λοιπόν, στην ηχομόνωση του χώρου μας όχι μόνο για την οικογένειά μας, αλλά και για τους γύρω μας.

+1. Για να αναβαθμίσουμε το σπίτι μας

Ο ήχος διαπερνά τα παλιά κουφώματα τόσο γιατί η σφράγισή τους δεν είναι αποτελεσματική, όσο και γιατί οι υαλοπίνακες είναι μονοί ή διπλοί, παλαιάς τεχνολογίας. Οι νέας τεχνολογίας υαλοπίνακες επιλύουν τα προβλήματα ηχομόνωσης με ποικίλους τρόπους.

Επιλέγοντας την κατάλληλη σειρά κουφωμάτων (uPVC ή αλουμινίου) σε συνδυασμό με ενεργειακούς υαλοπίνακες Triplex και υαλοπίνακες με ηχομονωτική μεμβράνη καθώς και με σωστή τοποθέτηση, πετυχαίνουμε αυξημένη ηχομόνωση και αισθητική αναβάθμιση του χώρου μας.

Η ηχομόνωση συντελεί στην ποιότητα ζωής

Οι 4 +1 αυτοί λόγοι, ας μας κάνουν να σκεφτούμε σοβαρά την ηχομόνωση του χώρου μας, επενδύοντας σε αλλαγές (κουφωμάτων και πορτών) που θα κάνουν τη διαφορά.

Τι κι αν το σπίτι μας βρίσκεται σε σημείο με αρκετή κίνηση; Τι κι αν το παιδί μας μελετά για τις εξετάσεις; Επενδύοντας στην ηχομόνωση του σπιτιού μας, ζούμε μία άνετη και ποιοτική καθημερινότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα.

887 345 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'