ETICS: Τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Tι είναι η θερμομόνωση; Η απλούστερη απάντηση: ο τρόπος που κρατάμε τη ζέστη μέσα στο σπίτι τον χειμώνα και έξω από το σπίτι το καλοκαίρι.

Πόσο απλό όμως είναι να καταλάβουμε ότι αυτό μπορούμε πια να το κάνουμε καταναλώνοντας ελάχιστη, καθόλου, ή και παράγοντας επιπλέον ενέργεια;

Από το 2018 τα νέα κτίρια πρέπει να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση σχεδόν στο 100%, καταναλώνοντας μέχρι 15 Kwh/m2∙ε! Τα κτίρια αυτά θα έχουν από μηδενικό έως και θετικό ενεργειακό ισοζύγιο. Όχι μόνο θα εξοικονομούν ενέργεια, θα την παράγουν! Σε αυτό το λαμπρό μέλλον προσβλέπει η Ευρωπαϊκή Οδηγία Energy Performance of Buildings Directive για την επίτευξη του στόχου μέγιστης ενεργειακής εξοικονόμησης και καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.

Ο τρόπος είναι τα ETICS!

Είναι η νέα τάση που προάγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την εφαρμογή Στρατηγικής για την Εξοικονόμηση Ενέργειας των κτιρίων, καθώς η ενεργειακή απόδοση και η θερμική προστασία αποτελούν πλέον επιτακτική ανάγκη.

Τα ETICS (External Thermal Insulation Composite System) είναι τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης κτιρίου. Αποτελούνται από μία σειρά υλικών που εφαρμόζονται εξωτερικά σε ένα κτίριο με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης.

Ποια υλικά είναι αυτά;

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης αποτελείται διαδοχικά από:

 • Συγκολλητικό κονίαμα (Κόλλα)
 • Θερμομονωτικές πλάκες
 • Βύσματα αγκύρωσης θερμομονωτικών πλακών
 • Πλέγμα ενίσχυσης με βασικό επίχρισμα
 • Αστάρι
 • Χρωματιστό επίχρισμα

Οι μονωτικές πλάκες που χρησιμοποιούνται για Εξωτερική Θερμομόνωση Τοιχοποιίας είναι από Διογκωμένη Πολυστερίνη EPS (Λευκή ή Γραφιτούχα), Εξηλασμένη Πολυστερίνη και Πετροβάμβακα.

Η Διογκωμένη Πολυστερίνη έχει τεχνικές και φυσικές ιδιότητες που την καθιστούν ασφαλές, αποτελεσματικό, εύχρηστο και οικονομικό υλικό. Καταλαμβάνει το 85% της Ευρωπαϊκής Αγοράς για ETICS.

Τα 7 μεγάλα πλεονεκτήματα

Με τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης έχουμε:

 • Οικονομικότερη θέρμανση και δροσισμό, καθώς το 67% της κατανάλωσης ενέργειας οφείλεται στη θέρμανση και την ψύξη.
 • Αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου σας, αφού με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων απαιτείται ενεργειακό πιστοποιητικό για κάθε εμπορική πράξη του ακινήτου, επηρεάζοντας άμεσα την αξία του.
 • Συνθήκες θερμικής άνεσης στο κτίριο – ζεστό το χειμώνα – δροσερό το καλοκαίρι.
 • Αύξηση της διάρκειας ζωής του.
 • Αισθητική αναβάθμιση, με τελικό χρωματισμό σε κάθε χρώμα και διακόσμηση πρόσοψης παλαιών και νέων κτιρίων.
 • Προστασία του περιβάλλοντος χάρη στη μείωση εκπομπής CO2
 • Ελαχιστοποίηση θερμογεφυρών και αποφυγή ανάπτυξης μικροοργανισμών.

Τι επιλογές προσφέρει η Θερμοπλαστική;

Είτε είστε ιδιώτης, μηχανικός ή αρχιτέκτονας, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας θα έρθει με την εφαρμογή των ETICS. Εμείς γνωρίζουμε την παραπάνω ανάγκη και επιπλέον συντελούμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας από το 2015. Γι’ αυτό και σας προσφέρουμε τα παρακάτω συστήματα:

Διογκωμένη Πολυστερίνη EPS – feliblok

Weber.therm family white

Εξαιρετικές συνθήκες προστασίας και υψηλοί συντελεστές θερμομόνωσης συνδυάζονται άρτια με σημαντικές επιδόσεις αντοχής στη δομική πίεση του συστήματος για ένα ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα, έτοιμο να επιχρωματιστεί όπως επιθυμείτε.

Διογκωμένη Γραφιτούχα Πολυστερίνη EPS – feliblok plus

Weber.therm family black

Εξαιρετικό σύστημα με ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις θερμομόνωσης και την καλύτερη αναλογία απόδοσης – τιμής. Η προσθήκη γραφίτη αποτελεί καινοτόμο προσθήκη από τη Θερμοπλαστική που αυξάνει κατά 20% τους συντελεστές απόδοσης.

Εξηλασμένη Πολυστερίνη XPS – novablok

Weber.therm max

Ολοκληρωμένη θερμομονωτική κάλυψη του κτιρίου συνδυασμένη με απόλυτη υδατοστεγανότητα και επαυξημένη δομική αντοχή.

2 ακόμη πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Η πιστοποίηση των υλικών

Κάθε κτίριο αντιμετωπίζει διαφορετικά ζητήματα που προκύπτουν από διάφορους παράγοντες. Αυτοί καθορίζουν την επιλογή που κάνει ο μηχανικός στο θερμομονωτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για το Σύστημα ETICS. Η Θερμοπλαστική παράγει υλικά υψηλής Πιστοποίησης με βάση τα πρότυπα συστήματα (ΕΝ 13163:2012 Σύστημα 1 για τα EPS και ΕΝ 13164:2013 Σύστημα 1 για την XPS).

Το σωστό συνεργείο

Η επιλογή των ανθρώπων που θα εφαρμόσουν τα υλικά είναι κρίσιμη. Η επένδυση που κάνει ο ιδιοκτήτης είναι σημαντική και οποιοδήποτε λάθος μπορεί να επιφέρει ανεπιθύμητες εξελίξεις. Επιλέξτε πιστοποιημένα τεχνικά συνεργεία για την επίτευξη του άριστου αποτελέσματος, τόσο ως προς την απόδοση όσο και ως προς την αισθητική του.

Τα «Ενεργειακά Θωρακισμένα» κτίρια είναι τα κτίρια που θα στεγάσουν το μέλλον όλων μας. Θα παράγουν περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνουν και μέσα τους θα ζήσουμε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί από ποτέ.

840 560 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'