Πώς να καθαρίσετε και να συντηρήσετε τα κουφώματά σας.

Συντήρηση και Καθαρισμός κουφωμάτων

Τα κουφώματα, είτε συνθετικά (uPVC) είτε αλουμινίου έχουν κυριαρχήσει στην αγορά για πολλούς λόγους, ένας από τους κυριότερους όμως είναι η αντοχή τους στο χρόνο και τη χρήση.

Για να είστε όμως σίγουροι ότι θα διατηρήσουν τις ιδιότητές τους αναλλοίωτες στο χρόνο αλλά και για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους, χρειάζεται σωστή συντήρηση και καθαρισμός. Ευτυχώς για εσάς, οι απαιτήσεις συντήρησης είναι μικρές, τα οφέλη όμως που θα προσκομίσετε είναι μεγάλα.

Η φροντίδα ξεκινάει από την τοποθέτηση

Όταν τοποθετηθεί το κούφωμα θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να απομακρυνθούν υπολείμματα αυτοκόλλητων ταινιών, κόλλας κ.λπ. με ειδικά εργαλεία που δεν χαράζουν.

Αν πρόκειται για κουφώματα που τα βλέπει ο ήλιος, τότε η απομάκρυνση των υπολειμμάτων αυτών πρέπει να γίνεται άμεσα γιατί μπορεί να προκληθούν ζημιές στην επιφάνειά τους.

Επιπλέον, ο καθαρισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την εξωτερική επιφάνεια του κουφώματος όσο και των εσωτερικών στοιχείων του όπως ελαστικά, μεντεσέδες, μηχανισμός κ.λπ., που πρέπει να καθαρίζονται μόνο με νερό.

Πώς γίνεται σωστός καθαρισμός και συντήρηση;

Ο καλός καθαρισμός και η συντήρηση θα χαρίσουν περισσότερη ζωή στα κουφώματά σας. Για να γίνουν σωστά, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Καθαρίστε την επιφάνειά τους με ένα βρεγμένο μαλακό πανί και στη συνέχεια σκουπίστε την με ένα στεγνό.
  • Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και σαπούνι. Για καλύτερα αποτελέσματα ή για επίμονους λεκέδες, προτιμήστε κάποιο ειδικό προϊόν καθαρισμού με ph μεταξύ 5,5 και 8 (να μην είναι δηλαδή ούτε όξινο, ούτε αλκαλικό) όπως αυτό που θα βρείτε στην Θερμοπλαστική για τα κουφώματα uPVC.
  • Αποφύγετε τη χρήση χλωρίου, καυστικών υγρών καθαρισμού, αιχμηρών αντικειμένων, σκληρού σφουγγαριού ή σύρματος.
  • Ψεκάστε τα λάστιχα με ειδικό σπρέι ή γράσο σιλικόνης και σκουπίστε με καθαρό πανί.
  • Προτιμήστε να καθαρίσετε την επιφάνεια των κουφωμάτων τις ώρες που δεν τα χτυπάει ο ήλιος.
  • Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα ή ένα βρεγμένο πανί, τα κανάλια απορροής των υδάτων στο κάτω μέρος των κουφωμάτων από σκόνη και βρωμιά.
  • Θυμηθείτε να λιπαίνετε μια φορά τον χρόνο τα εξαρτήματα του κουφώματος (μηχανισμοί ανάκλησης, μεντεσέδες, κ.λπ.) με λάδι μηχανής ή γράσο.
  • Κλείστε τα κουφώματα όταν απουσιάζετε από τον χώρο.
  • Μην κρεμάτε αντικείμενα από ανοιχτά κουφώματα ή από τα πόμολα.

Συχνότητα καθαρισμού

Ένα από τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων είναι η υψηλή ανθεκτικότητά τους με την ελάχιστη δυνατή συντήρηση. Οι βασικοί «εχθροί» τους είναι οι παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η υγρασία, οι κλιματολογικές συνθήκες κ.λπ.

Γι΄αυτό, η γεωγραφική θέση παίζει μεγάλο ρόλο στη συχνότητα συντήρησης και καθαρισμού των κουφωμάτων. Για παράδειγμα, σε αστικές περιοχές, όπου η κίνηση είναι μεγαλύτερη και η ατμόσφαιρα πιο επιβαρυμένη, το ιδανικό είναι να καθαρίζονται κάθε μήνα. Σε λιγότερο αστικές περιοχές, αρκεί και μια φορά το εξάμηνο ενώ στα κτήρια που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα ο καθαρισμός καλό είναι να γίνεται 2 με 3 φορές περίπου το χρόνο.

Η Θερμοπλαστική κυριαρχεί στον χώρο των κουφωμάτων, τόσο στην κατηγορία των συνθετικών, όσο και σε αυτή των κουφωμάτων αλουμινίου, με τις υψηλότερες προδιαγραφές, εγγυήσεις και πιστοποιήσεις της αγοράς. Το έμπειρο προσωπικό μας είναι δίπλα σας για να σας συμβουλέψει κατάλληλα για τον καθαρισμό και των δικών σας κουφωμάτων ώστε να απολαμβάνετε τη μοναδική μας ποιότητα για πολλά περισσότερα χρόνια.

887 345 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'