Ρολά: Ευελιξία και ολοκληρωμένη κάλυψη

Πολλές φορές θεωρούμε κάποια πράγματα σχεδόν αυτονόητα και δεν τους δίνουμε τη σημασία που απαιτούν. Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία υπάγεται και ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα που συναντούμε σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες και γενικότερα σε εξωτερικά ανοίγματα πορτοπαραθύρων, αλλά και σε εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα σε κάποιο γκαράζ. Ο λόγος προφανώς γίνεται για τα ρολά και για το σύνολο της εφαρμογής τους. Κι αυτό, γιατί η σημασία τους αντικατοπτρίζεται στην πολύπλευρη λειτουργικότητά τους.

Από την απλή τοποθέτησή τους, μέχρι και τις πιο σύνθετες εφαρμογές, τα ρολά προσφέρουν ένα σύνολο λειτουργικότητας, το οποίο αποτελείται τόσο από τη διαμόρφωση των ιδανικότερων συνθηκών σκίασης, τη συμπληρωματική συνεισφορά τους στην ενεργειακή εξοικονόμηση, όσο και από την προφύλαξη από έντονες καιρικές συνθήκες και ανεπιθύμητους εισβολείς κάθε είδους. Έτσι, το πραγματικό ζητούμενο σε κάθε εφαρμογή είναι ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, το οποίο συνεπάγεται τόσο από την ποιοτική κατασκευή του ίδιου του ρόλου και των εξαρτημάτων του, όσο και από την τοποθέτησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα μπορεί να εγγυηθεί την αρτιότητα της διαδικασίας.

Για τον λόγο αυτόν η Θερμοπλαστική διασφαλίζει την ποιότητα των πρώτων υλών, μέσα από τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Αυτό ακριβώς είναι το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση ενός κορυφαίου τελικού αποτελέσματος, το οποίο θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτούμενες ιδιότητες. Έπειτα ακολουθεί η διαδικασία κατασκευής, με βασικούς συντελεστές την τεχνογνωσία και την εμπειρία του προσωπικού. Ακριβώς οι ίδιοι συντελεστές είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά και στο τελικό στάδιο, στην τοποθέτηση του ρολού. Από τί όμως αποτελείται ένα ολοκληρωμένο σύνολο εξαρτημάτων για την τοποθέτηση ενός ρολού; Προφανώς μιλάμε για ένα πρακτικό σύστημα το οποίο αποτελείται από τρία βασικά μέρη: Το ίδιο το ρολό, το κουτί στο οποίο μαζεύεται και τον μηχανισμό.

Το κουτί είναι αυτό που αποτελεί τον χώρο τακτοποίησης του ρολού, καθώς εκεί τυλίγεται με το άνοιγμά του. Υπάρχουν όμως δύο πολύ βασικά σημεία ως προς το ίδιο και τη λειτουργικότητά του: Πρώτον, ένα κουτί ρολού μπορεί να αποτελέσει ευάλωτο σημείο για τη διάρκεια ζωής του ίδιου του ρολού, όσο και αιτία ενεργειακής υποβάθμισης, λόγω απουσίας ιδιοτήτων θερμομόνωσης. Δεύτερον, ακόμη όμως και αν δεν συντρέχει το πρώτο, τις περισσότερες φορές το κουτί μοιάζει να είναι απλά μία άκομψη προσθήκη, η οποία εξέχει από το κούφωμα. Στη Θερμοπλαστική διασφαλίζουμε το να μη συντρέχει καμμία από τις δύο αυτές “απειλές”. Με πρώτες ύλες, πιστοποιημένη διαδικασία κατασκευής, αλλά και ιδανική τοποθέτηση, φροντίζουμε ακόμη και για την πιο μικρή λειτουργική και αισθητική λεπτομέρεια. Ως προς την εξειδικευμένη τοποθέτηση ή χρήση, στην κατηγορία των κουτιών συγκαταλέγονται προτάσεις τόσο από συνθετικό (uPVC), όσο και από αλουμίνιο, με θερμομονωτικές ιδιότητες, καθώς και κουτιά επικαθήμενα, εξωτερικά, ή ακόμη και ειδικής εφαρμογής γκαραζόπορτας.

Στο κομμάτι του μηχανισμού, και κατά συνέπεια του ελέγχου, οι τυπικές εφαρμογές μπορούν να δώσουν τη θέση τους σε εφαρμογές αυτοματισμού. Η Θερμοπλαστική, σε συνεργασία με τη Somfy, έχει τη δυνατότητα να σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού, αναβαθμίζοντας τόσο το ενεργειακό status, όσο και την ποιότητα της ίδιας της καθημερινότητάς σας. Έτσι, ο έλεγχος των ρολών μπορεί να γίνει όχι μόνο μέσα από την συσκευή του κινητού σας, ή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των προφίλ που μπορείτε να δημιουργήσετε, αλλά και μέσα από πλήρως αυτοματοποιημένες διεργασίες με τη λήψη δεδομένων από εγκατεστημένους αισθητήρες.

Έτσι λοιπόν, κάτι που σε μια πρώτη σκέψη μπορεί να έμοιαζε μια δευτερεύουσα λεπτομέρεια, στην πράξη αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι κάθε ανοίγματος του χώρου μας, με ευεργετικές ιδιότητες τόσο στην καθημερινότητα και τις συνθήκες του χώρου, όσο και στην προστασία. Τα ρολά αποτελούν αυτό ακριβώς το κομμάτι μιας ευρύτερης σύνθεσης που προσδίδει όλα εκείνα τα επιπλέον χαρακτηριστικά της ποιότητας.

840 377 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'