Συστήματα Αυτοματισμού και Ψηφιακές Εφαρμογές

Πολλές φορές, και τις περισσότερες από αυτές κολλημένοι στην κίνηση, έχουμε μπει σε εκείνο τον λαβύρινθο των ερωτημάτων, αν κλειδώσαμε, αν βάλαμε τον συναγερμό, αν… Διάφορα “αν”, τα οποία αν τα βάλουμε όλα μαζί, συνήθως ψάχνουμε τον ευκολότερο τρόπο για να επιστρέψουμε και να ελέγξουμε εάν πράγματι έχουμε κάνει σωστά όλα όσα είχαμε να κάνουμε, πριν φύγουμε από το σπίτι. Επιπλέον, πόσες φορές δεν θα είχαμε γλυτώσει χρόνο, κόπο και χρήματα από την εξοικονόμηση ενέργειας, αν με κάποιον τρόπο το σπίτι μας μπορούσε να προσαρμοστεί αυτόματα από τη σκίαση μέχρι την ενεργειακή κατανάλωση, σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες που κάθε φορά επικρατούσαν. Και αν θεωρούμε ότι μια χαρά τα καταφέρνουμε και πάλι, ας είμαστε ρεαλιστές με αυτό. Δεν προλαβαίνουμε να μαζέψουμε ούτε τα ρούχα μόλις ξεκινήσει να βρέχει, πόσω μάλλον να κάνουμε όλες εκείνες τις κινήσεις κάθε φορά -ακόμη κι αν ήμασταν στο σπίτι συνεχώς.

Από όλο το προηγηθέν κείμενο, η λέξη που μας απασχολεί περισσότερο είναι το “αυτόματα”, και αυτό είναι που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά τόσο στο ενεργειακό status του χώρου, όσο και στην ποιότητα της καθημερινότητάς. Μια εφαρμογή αυτοματισμού μπορεί να βοηθήσει στην έξυπνη διαχείριση ενός συνόλου συστημάτων, λειτουργιών και έξυπνων συσκευών, από όποιο σημείο κι αν βρισκόμαστε, με τη χρήση του smartphone ή του tablet -ή ακόμη και αυτόματα, χωρίς τη φορητή μας συσκευή.

Όμως κι ο αυτοματισμός δεν είναι αποκλειστικά θέμα διαχείρισης, αλλά συμπεριλαμβάνει και το κομμάτι εκείνο της επόπτευσης και του ελέγχου πρόσβασης. Έτσι, δεν θα μιλήσουμε μόνο για απλά συστήματα αυτοματισμού, αλλά και για ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου πρόσβασης της κεντρικής εισόδου του χώρου μας. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά.

Η Θερμοπλαστική βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στις προτάσεις αυτοματισμού και απομακρυσμένου ελέγχου του σπιτιού σας. Σε συνεργασία με τη Somfy, είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και οικονομία, συνδυάζοντας έξυπνα προϊόντα με το σύστημα αυτοματισμού, ένα σύστημα αυτοματισμού το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες τους δικού σας χώρου και να τοποθετηθεί με τον πλέον εύκολο τρόπο.

Somfy TaHoma

Tο Somfy TaHoma προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και οικονομία, συνδυάζοντας έξυπνα προϊόντα με το σύστημα αυτοματισμού. Με τη χρήση απλά του κινητού ή του tablet, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση κάθε στιγμή, και από οποιοδήποτε σημείο, στα ρολά, στις συσκευές ελέγχου και ειδοποίησης, καθώς και σε κάθε άλλη συνδεδεμένη έξυπνη συσκευή του σπιτιού μας. Ακόμη μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας προφίλ και να απολαύσουμε μια καθημερινότητα που ταιριάζει στον δικό μας τρόπο ζωής. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του TaHoma είναι η συμβατότητα με πάνω από 100 προϊόντα της Somfy, καθώς και ένα πλήθος ακόμη από άλλους κατασκευαστές. Επιπλέον, το TaHoma με έλεγχο σε σκίαση, έξυπνες συσκευές, θερμοστάτες, φώτα, μπορεί να μας βοηθήσει εξαιρετικά στην εξοικονόμηση ενέργειας με κορυφαία αποτελέσματα.

Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τη συμβατότητα του Somfy TaHoma.

Somfy Connexoon

Το Somfy Connexoon αποτελείται από 3 αυτόνομες και εξειδικευμένες εφαρμογές: το Connexoon Window, το Connexoon Terrace και το Connexoon Access. Με αυτόν τον διαχωρισμό μπορούμε να διαχειριστούμε σε πραγματικό χρόνο, ή και να αυτοματοποιήσουμε, τα έξυπνα ρολά, και τις γκαραζόπορτες, καθώς επίσης και όλες τις έξυπνες συσκευές και τα συστήματα ελέγχου ακόμη και κατά ομάδες.

Το Connexoon Window είναι εξειδικευμένο για τη διαχείριση ρολών, συναγερμών, φωτισμού, αλλά και διάφορων έξυπνων συσκευών, ενώ μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες από αισθητήρες αποφασίζοντας για την εκτέλεση των εντολών που έχετε προγραμματίσει. Το Connexoon Terrace εξειδικεύεται στις εξωτερικές ανοιχτές επιφάνειες του σπιτιού μας. Οι βεράντες με τις τέντες τα ρολά, τον φωτισμό τους, αλλά και ό,τι άλλο απαιτείται για την ιδανική ατμόσφαιρα για μοναδικές στιγμές στο μπαλκόνι, μπορούν να συγχρονιστούν με το Connexoon Terrace. Ιδανική λειτουργία αυτής της εφαρμογής είναι και η επιλογή του συντονισμού της με αισθητήρες καιρού που μπορούν να δώσουν την πληροφορία για να δράσει το Connexoon Terrace κατάλληλα σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν. Τρίτη εφαρμογή είναι το Connexoon Access, με βασικότερη εστίαση στην πρόσβαση και την ασφάλεια του χώρου, καθώς μπορεί να συνδεθεί με συσκευές παρακολούθησης εισόδου, ρολά, αυλόπορτες και γκαραζόπορτες, έξυπνες συσκευές, φωτισμό, αλλά και με συστήματα συναγερμών.

Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τη συμβατότητα του Somfy Connexoon.

Schüco Door Control System

Οι ψηφιακές λύσεις όμως δεν σταματούν εδώ και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στη διαχείριση σεναρίων. Η Θερμοπλαστική διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης πρόσβασης για την εξωτερική πόρτα με την ονομασία Schüco Door Control System, ή πιο απλά DCS. To Schüco DCS αποτελεί ένα καινοτόμο και απόλυτα ολοκληρωμένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης εξωτερική πόρτας, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί και να προγραμματιστεί ακριβώς στις ξεχωριστές ανάγκες του σημείου τοποθέτησής του. Ο συνδυασμός λειτουργικότητας και αισθητικής δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί την κορυφαία επιλογή στα συστήματα ελέγχου πρόσβασης και προσπέλασης εξωτερικής πόρτας.

Το Schüco DCS ως προς το κομμάτι της αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με τον χρήστη περιλαμβάνει κατ’ επιλογή κάμερα, μικρόφωνο και μεγάφωνο, πλαίσιο κουδουνιών, πλαίσιο αριθμού, αισθητήρα κίνησης, αισθητήρα προσέγγισης και φωτισμό LED, ενώ ως προς το κομμάτι ελέγχου προσπέλασης συμπεριλαμβάνει κατ’ επιλογή σύστημα αναγνώρισης κάρτας πρόσβασης, πληκτρολόγιο για την είσοδο κωδικού πρόσβασης, καθώς και σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο παραδοσιακός χειρισμός με κλειδί και το σύστημα εξόδου εκτάκτου ανάγκης.

Ανακαλύψτε το Door Control System εδώ.

Door Viewer – Ψηφιακά Ματάκια Πόρτας.

Κι αν το Door Control System μοιάζει κάπως σύνθετο, υπάρχει μία απλούστερη, αλλά διόλου ευκαταφρόνητη λύση, η οποία καλύπτει τουλάχιστον το κομμάτι του οπτικού ελέγχου για το ποιός βρίσκεται στην πόρτα μας. Αυτή η λύση ακούει στο όνομα Door Viewer. Το Door Viewer είναι η ψηφιακή εκδοχή από το γνωστό σε όλους μας συμβατικό ματάκι πόρτας, μόνο που μπορεί να προσφέρει πρόσθετες και επαυξημένες λειτουργίες. Το Ψηφιακό Ματάκι Πόρτας έρχεται από τη Θερμοπλαστική σε τρεις εκδοχές: Η πρώτη εκδοχή, το Ψηφιακό Ματάκι 500, αποτελεί την κλασσική περίπτωση, μόνο που σε αντίθεση με το συμβατικό ματάκι, η ευρυγώνια οπτική του δέκτη προβάλλεται ζωντανά σε μία άνετη οθόνη 3,2”, με βελτιστοποιημένη, ξεκάθαρη εικόνα. Το δεύτερο μοντέλο, Ψηφιακό Ματάκι 4500 Μνήμη+, προσφέρει τη δυνατότητα υπέρυθρης λήψης ακόμη και στο σκοτάδι, μεταδίδει την εικόνα αυτή ζωντανά και βελτιστοποιημένη σε μία οθόνη των 4,0”, ενώ ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει και λήψη φωτογραφίας, είτε μέσα από τον δέκτη, είτε αυτόματα με την πίεση του πλήκτρου του ενσωματωμένου κουδουνιού από τον επισκέπτη. Το τρίτο και πλέον ολοκληρωμένο ως προς τις διάφορες λειτουργίες του μοντέλο είναι το Ψηφιακό Ματάκι 5800, το οποίο διαθέτει ακόμη μεγαλύτερο γωνία θέασης με δυνατότητα υπερύθρων, λήψης φωτογραφίας, αλλά και σένσορα για την αυτόματη λήψη βίντεο. Το οπτικό αποτέλεσμα μεταδίδεται ζωντανά στην 4,3” οθόνη του δέκτη, όπου και μπορεί να αποθηκευτεί, με ολοκάθαρη εικόνα.

Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους εδώ.

1055 464 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'