Στην παραγωγή των θερμομονωτικών προϊόντων

Η Θερμοπλαστική, σε μία έκταση 10.000m2, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, ξεκινά το 2009 τη γραμμή παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης, με την ονομασία feliblok, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2010, ξεκινά και την παραγωγή εξηλασμένης πολυστερίνης με την ονομασία novablok. Η συνεχής επένδυση σε εξοπλισμό και η έρευνα στο αντικείμενο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να προστεθούν επιπλέον εξειδικευμένα προϊόντα.

Αρχικά, ξεκινά η γραμμή παραγωγής γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης (feliblok-plus), με επιπλέον χαρακτηριστικά απόδοσης, ενώ θα ακολουθήσει και η παραγωγή του εξειδικευμένου και καινοτόμου υλικού μόνωσης ταρατσών, με βάση την εξηλασμένη πολυστερίνη και με την εμπορική ονομασία novablok Terrace.

Η Θερμομόνωση δεν πρόκειται απλώς για μία επιλογή, ή για μία πολυτέλεια, αλλά για μία ουσιαστική ανάγκη της εποχής. Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος θερμομόνωσης αποτελεί το Α και το Ω στη δημιουργία ενός εξαιρετικού ενεργειακού προφίλ και μίας ποιοτικής καθημερινότητας.

Μέσα από τις γραμμές παραγωγής της, όπως έχουμε ήδη σημειώσει, η Θερμοπλαστική διαθέτει 4 βασικά και εξειδικευμένα προϊόντα θερμομόνωσης. Με βάση τη διογκωμένη πολυστερίνη (airpop) το feliblok και το feliblok-plus αποτελούν υλικά με ευέλικτη χρηστικότητα και εξαιρετική σχέση κόστους – αποτελέσματος, ενώ με βάση την εξηλασμένη πολυστερίνη, το novablok και το novablok Terrace αποτελούν ολοκληρωμένες και καινοτόμες προτάσεις εξαιρετικής αντοχής και απόδοσης στη θερμομόνωση της δομής του κτηρίου, αλλά και της ταράτσας αντίστοιχα.

feliblok

Το feliblok αποτελεί την επιτομή στις εφαρμογές θερμομόνωσης με την καλύτερη σχέση κόστους – αποτελέσματος. Η χρηστικότητα του υλικού, σε συνδυασμό με την οικονομική επένδυση και την άμεση απόσβεση, καθιστούν το feliblok ένα από τα πλέον πρακτικά εργαλεία στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην εξασφάλιση καλής ποιότητα ζωής. Οι εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη θερμομονωτική κάλυψη κάθε νεόδμητης ή υφιστάμενης κατασκευής.

Το feliblok είναι ένα άκαμπτο αφρώδες υλικό, με βάση τo πολυστυρένιο. Οι λευκοί κόκκοι στο μέγεθος μαργαριταριών έχουν περιεκτικότητα σε αέρα 98% που τους καθιστά ελαφρούς σε βάρος και τους δίνει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες σε βάθος χρόνου, λόγω της σταθερότητας του υλικού και της πολύ χαμηλής υδαταπορροφητικότητας. Η οικολογική ταυτότητα του προϊόντος, πέρα και από την ουσιαστική συνεισφορά του στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, ενισχύεται και από το γεγονός ότι μπορεί πλήρως να ανακυκλωθεί.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται οι κορυφαίες αντιστάσεις στην απώλεια θερμοκρασίας και ενέργειας, η αποτροπή ανάπτυξης μυκήτων, αλλά και η ανθεκτικότητά του στην υγρασία και τη διάβρωση. Στις μοναδικές ιδιότητές του συμπεριλαμβάνονται η αποδεδειγμένη αξιοπιστία και η μακροχρόνια απόδοση, η εύκολη χρήση και η απουσία ανάγκης ιδιαίτερης συντήρησης, η φιλικότητά του προς το περιβάλλον, αλλά και η εύκολη προσαρμογή του σε κάθε τύπο επιφάνειας. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό το καθιστά εξαιρετικά χρηστικό και με ιδιαίτερη εύκολη εφαρμογή σε σημεία του κτηρίου όπως τοιχία και υπόγεια, κολώνες και δοκάρια, οροφές και στέγες, πλάκες με δοκίδες, διπλές τοιχοποιίες, ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης, καθώς και στις εξωτερικές θερμοπροσόψεις.

feliblok-plus

Το feliblok-plus από τη Θερμοπλαστική είναι η εξέλιξη στις μονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης για την εξωτερική θερμομόνωση των κτηρίων και τη μόνωση δώματος. Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στα μικροσκοπικά μόρια του γραφίτη που περιέχονται στη σύνθεση της διογκωμένης πολυστερίνης, τα οποία λειτουργούν ως ανακλαστήρες και απορροφητές ακτινοβολίας, εμποδίζοντας τη μετάδοση της θερμότητας μέσω της ακτινοβολίας.

Με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ = 0,030 W/mk(EPS 100) και 0,031 W/mk(EPS 80) το feliblok-plus αποτελεί κορυφαίο προϊόν στην αναλογία απόδοσης/τιμής, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις θερμομόνωσης. Οι θερμομονωτικές πλάκες feliblok-plus έχουν μέχρι και 20% καλύτερες μονωτικές ιδιότητες σε σχέση με το feliblok και το novablok. Επομένως, για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα θερμομόνωσης, απαιτείται λεπτότερη μονωτική πλάκα. Αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό στην εξωτερική μόνωση παλαιών και υφιστάμενων κτηρίων.

Η σημαντική διαφορά του feliblok-plus βρίσκεται στην απόδοσή του, καθώς διαθέτει μέχρι και 20% καλύτερες μονωτικές ιδιότητες σε σχέση με το feliblok και το novablok.

novablok

Το novablok είναι η ιδανική λύση σε κάθε σύγχρονο πρόβλημα θερμομόνωσης. Η πρακτική εφαρμογή του και οι πιστοποιημένες επιδόσεις του στη θερμική θωράκιση, τόσο νεόδμητων όσο και υφιστάμενων κατασκευών, το καθιστούν επιτομή στην κατηγορία των σύγχρονων μονωτικών υλικών.

Οι πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης novablok προσφέρουν συνεχές κέρδος στους λογαριασμούς ενέργειας, καθώς το μικρό κόστος της ουσιαστικής αυτής επένδυσης καλύπτεται άμεσα, ενώ συνεχίζει σταθερά να εξοικονομεί χρήματα σε βάθος χρόνου. Η εξαιρετικά ποιοτική τους κατασκευή διασφαλίζει την αξία του κτηρίου, ενώ η εύκολη και πρακτική εγκατάστασή τους εξασφαλίζει πόρους τόσο στην εφαρμογή, όσο και στη συντήρηση.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται οι κορυφαίες αντιστάσεις στην απώλεια θερμοκρασίας και ενέργειας, η αποτροπή σχηματισμού μούχλας και ανάπτυξης μυκήτων, αλλά και η ανθεκτικότητα του στην υγρασία, τη διάβρωση και την πίεση. Αυτά επιτυγχάνονται χάρη στο συμπαγές εξαιρετικών ιδιοτήτων και ανθεκτικό υλικό, το οποίο είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστο και δεν απαιτεί κάποιου είδους επιπρόσθετη συντήρηση.

Όσο για την τοποθέτησή του, αυτή μπορεί να γίνει με ευκολία και ενδείκνυται για σημεία όπως θεμέλια και πέδιλα, πατώματα και οροφές, κολώνες και δοκάρια, καθώς επίσης και τα ξύλινα τμήματα του κτηρίου.

novablok Terrace

Το novablok Terrace αποτελεί τη νέα, καινοτόμο πρόταση της Θερμοπλαστικής, η οποία έρχεται να δώσει οριστική λύση στη μόνωση της ταράτσας, με μία ολοκληρωμένη εφαρμογή αντεστραμμένης θερμομόνωσης δώματος. Συνδυάζει την άριστη θερμομόνωση με την υψηλή αισθητική, αναβαθμίζοντας τόσο ενεργειακά, όσο και οπτικά, την οριζόντια επιφάνεια της οροφής, ενώ παράλληλα προσθέτει όλες τις ιδιότητες που συνοδεύουν το όνομα novablok στην αξία και τη λειτουργικότητα του κτηρίου.

Στα πλεονεκτήματά του έναντι του ανταγωνισμού, θα πρέπει να σημειώσουμε την κορυφαία απόδοση στον τομέα της θερμομόνωσης, την πλήρη βατότητά του, το ελάχιστο βάρος του με μόλις 20kg/m2, την εύκολη και γρήγορη τοποθέτησή του, την απόλυτη αντοχή τόσο στις καιρικές συνθήκες, όσο και στη συμπίεση, την εξαιρετική αισθητική του αποτελέσματος, αλλά και το εύκολο καθάρισμα, καθώς η επιφάνειά του δεν είναι πορώδης.

novablok panel για βιομηχανική χρήση

Το novablok panel αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν βιομηχανικών εφαρμογών πολυστρωματικής διαμόρφωσης, με ένα ευρύ πλήθος δυνατοτήτων. Χάρη στις εξαιρετικές του ιδιότητες, αποτελεί την ιδανική επιλογή ως κύριο μέσο θερμομόνωσης και ενεργειακής θωράκισης σε πολυστρωματικές διαμορφώσεις.

Η εξειδικευμένη διαδικασία κατασκευής των novablok panel χαρακτηρίζεται από την υψηλή ακρίβεια στη διάσταση του προϊόντος όσον αφορά το μήκος, το πλάτος και το πάχος. Επιπροσθέτως, η διαμόρφωση της επιφάνειάς του αποτελεί το κλειδί για την άριστη ενσωμάτωσή του σε τελικά προϊόντα πολυστρωματικών πάνελ, διασφαλίζοντας τόσο την απόλυτη κατασκευαστική εφαρμογή, όσο και την άριστη εφαρμογή των ιδιοτήτων του.

Στα κορυφαία χαρακτηριστικά του novablok panel συγκαταλέγονται η εξαιρετική θερμομόνωση με θερμική αγωγιμότητα λ=0,033 W/mK και θερμική αντίσταση R=0,61m2K/W, στα 20mm, η έξυπνη επιφάνειά του με την αυλακωτή χάραξη, για τη σωστή διαχείριση του αέρα, η ιδανική σκληρότητα και αντοχή με θλιπτική τάση άνω των 200kPa, η απόλυτα επίπεδη επιφάνεια για την εξαιρετική εφαρμογή του, αλλά και ένα πλήθος ακόμη ιδιοτήτων όπως η ευκολία κοπής και επεξεργασίας, η μέγιστη προστασία από την υγρασία, το μικρό του βάρος, η διαστασιακή σταθερότητά του σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές μηχανικές του ιδιότητες, καθώς επίσης και το ίδιο το υλικό του, το οποίο μπορεί πλήρως να ανακυκλωθεί μετά το πέρας της χρήσης του.

1280 719 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'