Θερμομόνωση από την καλή και από την… ανάποδη!

Θερμομόνωση: ένα θέμα που κατά καιρούς απασχολεί πολύ τόσο τον τελικό καταναλωτή αλλά και τους «μεσάζοντες» μηχανικούς ενεργειακούς επιθεωρητές και εργολάβους που καλούνται να δώσουν λύσεις στους πελάτες τους. Οι έννοιες πολλές, μόνωση, θερμομόνωση, στεγανοποίηση, αντεστραμμένη θερμομόνωση… Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή!

Πολλές φορές, όταν κάποιοι μιλούν για μόνωση, αυτό που ουσιαστικά -και λανθασμένα- εννοούν είναι στεγανοποίηση. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι ικανό να λύσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα. Και αν έχετε σχέδια κατά νου για καλοκαιρινές αποδράσεις στην ταράτσα με παρέα θα πρέπει να αναθεωρήσετε!

Αν επιλέξετε τη συμβατική μόνωση, η πρόσβαση θεωρείται σχεδόν απαγορευτική και, καλό θα ήταν, να επισκέπτεστε την ταράτσα μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Ο λόγος είναι ότι οι συμβατικές μονώσεις σαν και αυτές, δεν μπορούν να εγγυηθούν αποτελέσματα στην υδατοδιαπερατότητα, καθώς με την παραμικρή φθορά το νερό μπορεί εύκολα να περάσει κάτω από τα υλικά. Η κατάληξη θα είναι το κόστος που αρχικά θεωρήσατε πως «γλιτώσατε», να εμφανιστεί για τη συντήρηση και θα είναι πολλαπλάσιο μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής θερμομόνωσης. Από τη μία λοιπόν έχουμε μια οικονομικά δελεαστική πρόταση από την άλλη, μάλλον προσωρινή.

Έχοντας λοιπόν, τα παραπάνω δεδομένα, έρχεται στο προσκήνιο η λύση της αντεστραμμένης θερμομόνωσης δώματος. Το υλικό, σε αυτήν την περίπτωση, βρίσκεται πάνω από εκείνο της στεγανοποίησης, ώστε να το προστατεύει από τις ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας. Το πλεονέκτημα κρύβεται στο «τελικό στρώμα», το οποίο συνήθως αποτελείται είτε από πλάκες πεζοδρομίου είτε από τσιμεντοπροϊόν που καθιστά προσβάσιμη την ταράτσα σας και ταυτόχρονα προστατεύει όλα τα μέρη της μόνωσης.

Τη λύση τη βρήκαμε, προϊόν που θα βρούμε; Μα φυσικά στη Θερμοπλαστική! Με την εμπειρία χρόνων και το αποδεδειγμένο πάθος μας για ποιότητα, δημιουργήσαμε ένα προϊόν το οποίο συνδυάζει άριστη θερμομόνωση, υψηλή αισθητική και ταυτόχρονα αναβαθμίζει το κτήριό σας τόσο ενεργειακά όσο και λειτουργικά. Ο λόγος, για το novablok xps Terrace το οποίο εξασφαλίζει την ομοιογενή θερμική θωράκιση, εξαλείφοντας τα σημεία θερμικών απωλειών που σχηματίζονται στις συμβατικές μονώσεις. Bonus πλεονεκτήματα, το μικρό του βάρος που το βοηθά να βρίσκει εφαρμογή ακόμα και σε παλιότερες δομές, η εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση και το εύκολο καθάρισμα!

Με πλευρική διαμόρφωση τύπου ραμποτέ, το novablok xps Terrace εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, δίνοντας τη μέγιστη σταθερότητα και αποκλείοντας την δημιουργία θερμογεφυρών ενώ παράλληλα προσδίδει εξαιρετική σταθερότητα και αντοχή στον χρόνο και στη χρήση, χωρίς τον κίνδυνο ρηγμάτωσης. Επιπλέον, με το novablok xps Terrace, η συντήρηση είναι κάτι που δεν θα σας απασχολεί, μιας και το προϊόν παρουσιάζει απόλυτη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και προστατεύει τη στεγανοποιητική στρώση.

Τέλος, κανείς δεν θέλει να απολαμβάνει τη θέα από μια βρώμικη ταράτσα! Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να καθαριστεί μια επιφάνεια στην οποία η τοποθέτηση του novablok Terrace έγινε πριν από 7 χρόνια.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη θερμομόνωση και τις πρωτοποριακές λύσεις που σας περιγράψαμε, κατεβάστε τον Οδηγό Εφαρμογής. Επιπλέον, δείτε όλα τα στάδια τοποθέτησης και ανακαλύψτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το novablok Terrace το καινοτόμο προϊόν αντεστραμμένης θερμομόνωσης δώματος στην Ελλάδα.

1479 659 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'