Τι είναι το έξυπνο σπίτι – και γιατί το θέλετε.

Τί είναι ένα έξυπνο σπίτι; Αυτή η φαινομενικά απλή ερώτηση έχει πολλές διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με τον ποιόν ρωτάς. Πολύ συνοπτικά, ένα “έξυπνο σπίτι” είναι μία κατοικία εξοπλισμένη με συσκευές που αυτοματοποιούν λειτουργίες που μέχρι πρότινος γίνονταν από ανθρώπους. Κάποιες από αυτές τις συσκευές είναι χτισμένες μέσα στο ίδιο το σπίτι ενώ άλλες προστίθενται στη συνέχεια. Οι κάτοικοι τις ενεργοποιούν μέσω μίας εφαρμογής που εγκαθιστούν στο τηλέφωνο ή την ταμπλέτα τους.

Η μετατροπή του σπιτιού μας σε έξυπνο σπίτι μπορεί να ξεκινά με την απλή εγκατάσταση ενός συνδεδεμένου Bluetooth ηχείου στο στερεοφωνικό μας, αλλά οι περεταίρω δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες: φώτα, ρολά, σήτες, κουρτίνες και περσίδες, τέντες, πέργκολες, αυλόπορτες, γκαραζόπορτα, αισθητήρες καιρού, πρίζες, θερμοστάτες και έλεγχος κατανάλωσης ενέργειας, όλα αυτά μπορούν να αυτοματοποιηθούν!

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους ενδεχομένως θα επιθυμούσατε να μετατρέψετε και το δικό σας σπίτι σε έξυπνο σπίτι. Ο αυτοματισμός έχει τη δυνατότητα να κάνει το οικιακό σας περιβάλλον πολύ πιο ασφαλές, ενεργειακά επαρκές και βιώσιμο, καθώς και πολύ πιο απολαυστικό. Θα σας δώσουμε επίσης κάποια παραδείγματα προϊόντων που μπορείτε να αποκτήσετε άμεσα, ξεκινώντας την μετατροπή του σπιτιού σας σε μια πιο προηγμένη τεχνολογικά κατοικία.

Γιατί να κάνω το σπίτι μου έξυπνο;

Τώρα που ξέρετε τί είναι το έξυπνο σπίτι, γιατί είναι καλή ιδέα να το εξοπλίσετε με έξυπνες συσκευές και προϊόντα;

Διότι εξοικονομώ ενέργεια (και χρήματα)

Για πολλούς ανθρώπους το βασικό κίνητρο για τη δημιουργία ενός έξυπνου σπιτιού είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μέσω αυτοματοποιημένου φωτισμού, θερμοστάτη και άλλων συνδεδεμένων ηλεκτρικών συσκευών που μπορούν να κλείσουν αυτόνομα όποτε δεν χρησιμοποιούνται. Αυτού του είδους τα προϊόντα μειώνουν σημαντικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και θα έπρεπε να είναι ψηλά στη λίστα αγοράς για τη μετατροπή της κατοικίας σας.

Διότι έχω μεγαλύτερη ασφάλεια

Μπορεί να έχετε πόρτες ασφαλείας και συναγερμούς για να προστατεύετε το σπίτι σας, αλλά μία έξυπνη κατοικία προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια. Συνδεδεμένα φώτα, κάμερες, ακόμα και έξυπνες κλειδαριές, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε πολύ πιο προστατευμένοι.

Διότι μου προσφέρει ευελιξία και λειτουργικότητα

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε κάποια από τα πιο βαρετά καθημερινά καθήκοντα του νοικοκυριού από την καθημερινότητά σας, οι αυτοματοποιημένες συσκευές σάς λύνουν τα χέρια. Φανταστείτε, για παράδειγμα, τα ρολά ολόκληρου του σπιτιού σας να ανεβαίνουν κάθε πρωί και να κατεβαίνουν το βράδυ αυτόματα, ή ακόμα και να κλείνουν μόνα τους όταν είναι εκτεθειμένα στο ζεστό καλοκαιρινό ήλιο.

Διότι κάνει το σπίτι πιο εξατομικευμένο, άνετο και ευχάριστο

Τι είναι ένα σπίτι εάν όχι ένας χώρος που μας χαλαρώνει και μας ξεκουράζει; Η καινοτόμος τεχνολογία της αυτοματοποίησης σας επιτρέπει να ελέγχετε και να διαμορφώνετε τον χώρο σας με γνώμονα την άνεσή σας χάρη στην άμεση προσβασιμότητα που σας προσφέρει.

Πώς θα ξεκινήσω το σχέδιο “Έξυπνο Σπίτι”;

Μπορείτε άμεσα να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια πιο προηγμένη τεχνολογικά κατοικία, με κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις:

Το καινοτόμο σύστημα TaHoma είναι ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στο δικό τους έξυπνο σπίτι με νέα προϊόντα που περιλαμβάνουν ρολά, σήτες, κουρτίνες και περσίδες, τέντες, πέργκολες, φώτα, αυλόπορτες, ασύρματα προϊόντα Somfy io – home control, γκαραζόπορτα, αισθητήρες καιρού, φωτισμό, πρίζες, θερμοστάτες και έλεγχο κατανάλωσης (consumption monitoring) σε ένα κοινό οικοσύστημα, μέσα από μία μόνο εφαρμογή.

Το τριπλό σύστημα CONNEXOON είναι μία οικονομική και έξυπνη λύση που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εξ’ αποστάσεως τέντες, παράθυρα και πρόσβαση στο σπίτι. Οι ξεχωριστές του λειτουργίες είναι οι: CONNEXOON WINDOW για ρολά, συναγερμούς, φώτα, ασύρματα προϊόντα Somfy io – home control, αισθητήρες καιρού και φωτισμό, CONNEXOON ACCESS για ρολά, αυλόπορτες, γκαραζόπορτες, ασύρματα προϊόντα Somfy io- home control, συναγερμούς, φωτισμό, και CONNEXOON TERRACE για τέντες, πέργκολες, ασύρματα προϊόντα Somfy io – home control, αισθητήρες καιρού, φωτισμό.

Η Ασύρματη Κλειδαριά σάς προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεστε με απομακρυσμένο άνοιγμα και κλείσιμο της κλειδαριάς μέσω smartphone, ξεκλείδωμα της πόρτας με μπρελόκ, βραχιόλια ή κάρτες μόνο με την τοποθέτηση ασύρματου καρταναγνώστη ή χρησιμοποιώντας το κλασσικό παρεχόμενο κλειδί. Η σύνδεση γίνεται με ασφαλή κρυπτογράφηση, παρόμοια με αυτή μίας ηλεκτρονικής διατραπεζικής συναλλαγής.

Ο Ανιχνευτής Ανοίγματος IO τοποθετείται σε πόρτες και παράθυρα και ανιχνεύει οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής στο σπίτι καθώς προστατεύει τις εξόδους του, εντοπίζει εισβολές και ειδοποιεί το ΤaΗoma, ενεργοποιώντας εξατομικευμένα σενάρια προστασίας. Λειτουργεί μέχρι και τους 40°c και έχει εγγύηση 2 ετών.

Η Τηλεχειριζόμενη πρίζα ON/OFF IO συμπληρώνει τη διαχείριση του ιδανικού φωτισμού για το χώρο σας, ανάλογα με τις επιθυμίες σας κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι μία διακριτική πρίζα για τον ασύρματο έλεγχο των φωτιστικών σωμάτων με την οποία διαμορφώνετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε εύκολα, τόσο μέσα στο σπίτι όταν είστε εκεί, όσο και απομακρυσμένα, όταν π.χ. θέλετε να κλείσετε τα φώτα που ξεχάστηκαν αναμμένα ή απλά θέλετε να φαίνεται ότι κάποιος βρίσκεται ΠΑΝΤΑ μέσα στο σπίτι.

Με τους έξυπνους μικροδέκτες IZYMO IO θα μετατρέψετε τους απλούς διακόπτες σας σε ασύρματους χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τον υπάρχοντα διακόπτη. Η σειρά Izymo δίνει λύση σε ήδη εγκατεστημένα ρολά και φωτισμό, και πέραν του τηλεχειρισμού προσφέρει δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης.

Ο Θερμοστάτης WiFi επαναπροσδιορίζει την άνεση στο σπίτι. Με συνδυασμό αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας θα διαχειριστείτε έξυπνα την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού σας ακόμα και από το κινητό σας.

Ο Θερμοστάτης WiFi είναι συμβατός με λέβητες αερίου, λαδιού και ξύλου, θερμαινόμενα δάπεδα, αντλίες θερμότητας, σόμπες σφαιριδίων. Είναι επίσης συμβατός με το TaHoma και παρέχει απομακρυσμένη διαχείριση μέσω tablet ή smartphone. Έχει ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, λειτουργία Geolocation καθώς και λειτουργία Coaching για να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές στο πώς να εξοικονομήσετε χρήματα. Λειτουργεί μέχρι και τους 35°C και έχει αυτονομία για 2 χρόνια.

Η Θερμοπλαστική, σε συνεργασία με τη Somfy, σας προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και οικονομία. Δημιουργήστε το δικό σας έξυπνο σπίτι και απολαύστε την καθημερινότητα που αντιστοιχεί στη δική σας ζωή.

887 345 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'