novablok™ xps: η σωστή θερμομόνωση έχει το δικό της χρώμα

Η θερμομόνωση ενός κτηρίου είναι απαραίτητη διαδικασία, και αφάνταστα πολύτιμη εφαρμογή. Τόσο οι νεόδμητες όσο και οι υφιστάμενες κατασκευές οφείλουν να επιτελούν μία διπλή λειτουργία: να ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας και να επιτυγχάνουν το ιδανικό επίπεδο θερμικής άνεσης στον εσωτερικό χώρο τους, ώστε να προστατεύουν και να βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων. Αυτή η διπλή λειτουργία είναι εφικτή μόνο όταν έχει γίνει η σωστή επένδυση στη θερμομόνωση.

Εάν είστε μηχανικός ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι μία από τις πιο σύγχρονες λύσεις θερμομόνωσης είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη. Και παρότι υπάρχει πληθώρα μονωτικών προϊόντων εξηλασμένης πολυστερίνης στην Ελληνική και την Παγκόσμια αγορά, στη Θερμοπλαστική, καθότι λαμβάνουμε διαρκώς υπόψιν τις σύγχρονες ενεργειακές απαιτήσεις και την ανάγκη καταναλωτών, μηχανικών και αρχιτεκτόνων για ποιοτικά, value for money προϊόντα, έχουμε επενδύσει στο «Πράσινο» Θερμομονωτικό Υλικό Εξέλασης, novablok με μεγάλη επιτυχία και απήχηση.

Η Θερμοπλαστική κάνει τη διαφορά

Το novablok™ xps διαφέρει από τον ανταγωνισμό τόσο στην όψη, λόγω του χαρακτηριστικού πράσινου χρώματος, όσο και στην ποιότητα και τις τεχνικές του προδιαγραφές.

Το novablok™ xps είναι η πράσινη πρόταση της Θερμοπλαστικής από το 2010. Αποτελεί ένα πραγματικό υπόδειγμα στην κατηγορία των σύγχρονων θερμομονωτικών υλικών χάρη στην πρακτική εφαρμογή του και τις πιστοποιημένες επιδόσεις του, που το καθιστούν ιδανική λύση σε κάθε σύγχρονο πρόβλημα θερμομόνωσης.

Πλήρως εναρμονισμένοι με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα σε κάθε παραγωγική διαδικασία εξέλασης και σεβόμενοι τον καταναλωτή, έχουμε επιμεληθεί ώστε το novablok™ xps να ανταποκρίνεται με ακρίβεια στις μετρήσεις που αφορούν την ανοχή πάχους, την πυκνότητα του υλικού, την ορθογωνικότητα και τη διάσταση του φύλλου. Εξυπακούεται ότι οι εργαστηριακοί έλεγχοι που ακολουθούν την παραγωγή εγγυώνται πως το τελικό προϊόν ανταπεξέρχεται στις αυστηρότερες ποιοτικές προδιαγραφές.

Γιατί το novablok™ xps σημαίνει κέρδος, σήμερα και στο μέλλον

Οι πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης novablok έχουν ιδιαίτερα καλή σχέση τιμής και απόδοσης. Κρατούν χαμηλά τους λογαριασμούς ενέργειας καθώς το κόστος της επένδυσης καλύπτεται άμεσα, ενώ εξοικονομεί σταθερά χρήματα σε βάθος χρόνου. Η εξαιρετική ποιότητα της κατασκευής τους διασφαλίζει την αξία του κτηρίου. Παράλληλα, η εύκολη και πρακτική εγκατάστασή τους εξασφαλίζει πόρους τόσο στην εφαρμογή όσο και στη συντήρηση.

Οι 7 λόγοι που θα σας κάνουν να προτιμήσετε το πράσινο novablok™ xps

Οι ιδιότητες οι οποίες διαφοροποιούν την εξηλασμένη πολυστερίνη novablok XPS από τα άλλα μονωτικά υλικά είναι οι εξής:

  • Πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές (θλιπτική τάση, εφελκυστική αντοχή κάθετα στις όψεις, διατμητική αντοχή) δηλαδή υψηλή φέρουσα ικανότητα που είναι ιδιαίτερα σημαντική στα δώματα, στα δάπεδα κτιρίων, στα δάπεδα βιομηχανικών εγκαταστάσεων κτλ.
  • Πολύ χαμηλή απορρόφηση νερού που την καθιστά ιδανικό μονωτικό υλικό σε εφαρμογές περιμέτρου υπογείων, αντεστραμμένου δώματος, σε θεμέλια και πέδιλα κτλ.
  • Πολύ χαμηλές τιμές του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ (0,033-0,035 W/mK), που εξασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση θερμοπερατότητας εντός του κτιρίου.
  • 100% ανακυκλώσιμη, απαλλαγμένη από χλωροφθοράνθρακες (CFC), υδροχλωροφθοράνθρακες (HCFC) και υδροφθοράνθρακες (HFC).
  • Άριστη πρόσφυση με το σκυρόδεμα ή με τα συγκολλητικά κονιάματα λόγω της επιφάνειας NOVANET™.
  • Είναι αυτοσβεννύμενο υλικό, δηλαδή δεν μεταδίδει τη φωτιά και σβήνει μόνο του μόλις απομακρυνθεί η εστία της φωτιάς.
  • Δεν προσβάλλεται από μούχλα, βακτήρια, ή μικροοργανισμούς.

Τέλος, το novablok™ xps είναι και μία πολύ ευέλικτη λύση. Για την εξειδικευμένη αντιμετώπιση κάθε διαφορετικής κτιριακής ανάγκης, το novablok παράγεται με 3 διαφορετικές διαμορφώσεις επιφάνειας:

Ι – Επίπεδη Διαμόρφωση Ακμών: για εύκολη εφαρμογή στην περιβάλλουσα κατασκευή.

L – Γωνιακή Διαμόρφωση Ακμών (Πατούρα): για εφαρμογές που είναι κρίσιμη η εξάλειψη θερμογεφυρών.

D – Ραμποτέ Διαμόρφωση Ακμών: όταν πέρα από την εξάλειψη θερμογεφυρών απαιτείται και σταθερότητα της κατασκευής (κυρίως στην περίπτωση του αντεστραμμένου δώματος).

Για την καλύτερη επιλογή εξηλασμένης πολυστερίνης, μάθετε περισσότερα μελετώντας τις θερμοφυσικές και τις μηχανικές ιδιότητες του υλικού, εδώ:

Προδιαγραφές Εδώ

Εφαρμογές Εδώ

887 345 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'