50 Χρόνια Θερμοπλαστική – 50 Χρόνια “Καθορίζοντας την ποιότητα”

Το 2022 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τη Θερμοπλαστική καθώς μετρά 50 χρόνια συνεχούς αναπτυξιακής πορείας στην ελληνική αγορά και κατέχει ηγετική θέση, όντας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κουφωμάτων στην Ελλάδα.

Η Θερμοπλαστική Α.Β.Ε.Ε ιδρύθηκε το 1972 στην Καβάλα, ξεκινώντας τη δυναμική πορεία της στον ελληνικό βιομηχανικό χώρο των ολοκληρωμένων εφαρμογών με βάση το αλουμίνιο και το συνθετικό πλαστικό πολυμερές (uPVC). Σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 47.500 m2, διαθέτει 8 πλήρως εκσυγχρονισμένα εργοστάσια και έχει καταφέρει να δώσει πνοή στο όραμα της: Σφραγίδα ποιότητας και αξιοπιστίας σε κάθε κτίριο.

Έχοντας ως βασικό πυλώνα τον άνθρωπο, διατηρεί τη φιλοσοφία μιας οικογενειακής επιχείρησης απασχολώντας περισσότερους από 240 εξειδικευμένους εργαζόμενους. Τηρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, η Θερμοπλαστική εξασφαλίζει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία, αλλά και τη συνεχή εξέλιξη και εκπαίδευση του προσωπικού.

Ιστορική Αναδρομή

Το 1972 ιδρύεται η εταιρεία ως βιοτεχνία παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης (EPS) και πλαστικού προφίλ (PVC) με τη μέθοδο extrusion και εφαρμογή σε ρολά. Δώδεκα χρόνια μετά (1984), επενδύει στην έναρξη μονάδας παραγωγής και διάθεσης ρολού, ως τελικού προϊόντος, έχοντας κατασκευάσει περισσότερα από 2.000.000 ρολά μέχρι σήμερα.

Το 1992 αποτελεί έτος σταθμό λόγω της εκκίνησης παραγωγής συνθετικών κουφωμάτων (uPVC ), σε νέα μονάδα παραγωγής που εκσυγχρονίζεται συνεχώς και που μέχρι και σήμερα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 1.500.000 κουφώματα.

Με σταθερά βήματα προόδου και με στόχο να καθορίζει η ίδια την ποιότητα του τελικού προϊόντος, το 1994 δημιουργεί τη μονάδα παραγωγής διπλών υαλοπινάκων. Ένας ακόμα πυλώνας, που καθιστά την εταιρεία one–stop–shop για τον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργήθηκε το 2001 και δεν είναι άλλος από την έναρξη παραγωγής ξύλινων εσωτερικών πορτών και συμπληρωματικών προϊόντων για πόρτες ασφαλείας.

Το 2004 επεκτείνεται η γραμμή παραγωγής διπλών υαλοπινάκων ενώ στην γκάμα εντάσσονται και οι ενεργειακοί υαλοπίνακες. Την ίδια χρονιά επεκτείνεται και η παραγωγή συνθετικών κουφωμάτων, με την προσθήκη τεσσάρων νέων αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής.

Με πρωταρχικό μέλημα να προσφέρει κουφώματα ικανά να καλύψουν κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση, το 2008, δημιουργεί νέες εγκαταστάσεις στο Πολύστυλο Καβάλας, με σύγχρονη μονάδα παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Το 2009, εμπλουτίζει εκ νέου την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας στην παραγωγή θερμομονωτικών προϊόντων διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης με τις επωνυμίες feliblok και novablok αντίστοιχα.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, το 2020, η Θερμοπλαστική χωρίς να παρεκκλίνει από τον στόχο της, προχώρησε σε επένδυση ύψους 1.500.000€ για τη δημιουργία 3ης γραμμής παραγωγής διπλών και τριπλών υαλοπινάκων για μεγαλύτερες επιφάνειες.

Σήμερα, η Θερμοπλαστική έχει εδραιωθεί στην κορυφή των ελληνικών βιομηχανιών κατασκευής συνθετικών (uPVC ) κουφωμάτων, κουφωμάτων αλουμινίου και θερμομονωτικών προϊόντων. Κατέχει ηγετική θέση στους κλάδους δραστηριοποίησης της έχοντας επιδείξει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης , παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Πιστή στο βασικό της στόχο ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος σε όλη την διάρκεια της πορείας της, προσφέρει μία πλήρη γκάμα από πιστοποιημένα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που πληρούν τις υψηλές προσδοκίες ιδιωτών και επαγγελματιών. Έχοντας ως εταιρικές αξίες την καινοτομία, την υπεροχή, τη διαφάνεια και την ακεραιότητα, έχει επισυνάψει μακροχρόνιες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε μία ευρύτερη δυναμική αγορά.

Εκτιμήσεις για το 2022

Βασικός μας στόχος είναι με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις που συμβάλλουν στην υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας και διακρίνονται από πιστοποιημένη ποιότητα, εξαιρετική σχέση απόδοσης- τιμής, αντοχή στον χρόνο και απαράμιλλη αρχιτεκτονική αισθητική.

Σε μία απαιτητική και αβέβαιη περίοδο για τη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η Θερμοπλαστική θα συνεχίσει να εξελίσσεται διατηρώντας τις αδιαπραγμάτευτες αξίες που την χαρακτηρίζουν. Οι εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης και την κερδοφορία του 2022 είναι θετικές και βασίζονται στην ενίσχυση του δικτύου των συνεργασιών μας, σε νέες καινοτόμες επενδύσεις αλλά και στην υιοθέτηση πράσινων πολιτικών που ήδη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας. Ακολουθώντας τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας , ελαχιστοποιούμε την παραγωγή αποβλήτων ενώ προάγουμε την ανακύκλωση και την βιώσιμη ανάπτυξη, παραμένοντας σταθεροί στις αρχές μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά που είσαστε δίπλα μας παρά τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να καινοτομούμε και να σας προσφέρουμε προϊόντα με τη σφραγίδα ποιότητας και αξιοπιστίας της Θερμοπλαστικής.

_Καθορίζοντας την Ποιότητα_

1350 728 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'