Είδη μόνωσης ταράτσας: Λύσεις και Τρόποι Εφαρμογής

Η ταράτσα αποτελεί συνήθως την «Αχίλλειο πτέρνα» ενός κτιρίου, καθώς είναι το σημείο που ταλαιπωρείται περισσότερο από τις κλιματολογικές συνθήκες, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Είναι μία επένδυση που προστατεύει το δώμα ή την ταράτσα σας από όλα τα καιρικά φαινόμενα και για πολλά χρόνια.

Για το λόγο αυτό, τόσο η σωστή επιλογή των υλικών όσο και η σωστή εφαρμογή τους είναι απαραίτητα για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου και κατ’ επέκταση την οικονομία του νοικοκυριού.

Κατά την επιλογή σας, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

– Τα συνεργεία μονώσεων να είναι έμπειρα.

– Η εταιρεία που παράγει το προϊόν να είναι συμμορφωμένη με τις τρέχουσες διεθνείς και εθνικές νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις του κλάδου.

– Τα θερμομονωτικά υλικά να φέρουν τις υψηλότερες δυνατές πιστοποιήσεις.

Η θερμομόνωση ταράτσας, προϋποθέτει την σωστή και εμπεριστατωμένη μελέτη του χώρου και των αναγκών του, ώστε να επιλεγούν τα κατάλληλα υλικά και να έχουμε πλήρη αποτελεσματικότητα.

Συνήθως, υπάρχουν 2 επιλογές θερμομόνωσης της ταράτσας: Η Συμβατική και η Αντεστραμμένη. Και στις δύο περιπτώσεις προτείνεται η Εξηλασμένη Πολυστερίνη XPS, ένα ελαφρύ θερμομονωτικό υλικό που παράγεται με τη μέθοδο της εξέλασης και έχει εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι οι κλειστοί πόροι που την καθιστούν ιδανική για εφαρμογές σε χώρους με υψηλή υγρασία, όπως είναι η ταράτσα. Πέρα από την απαράμιλλη προστασία από την υγρασία, η εξηλασμένη πολυστερίνη έχει κορυφαίες αντιστάσεις σε μούχλα και μύκητες, στην άσκηση πίεσης και σε διαβρώσεις.

Συμβατική Μόνωση

Η Συμβατική μέθοδος πρόκειται για μία οικονομική λύση που προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα θερμομόνωσης, ωστόσο περιορίζει την βατότητα και την επισκεψιμότητα της ταράτσας.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της συμβατικής θερμομόνωσης είναι ότι η στεγάνωση βρίσκεται πάνω από τη θερμομόνωση. Σε πρώτο στάδιο γίνεται προετοιμασία της επιφάνειας με καλό καθαρισμό. Έπειτα, δημιουργείται φράγμα υδρατμών ώστε να σταματάει τη διάχυση από το εσωτερικό του κτιρίου στη θερμομόνωση. Επειδή υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι υδρατμοί να φτάσουν στη θερμομόνωση και να υγροποιηθούν, το θερμομονωτικό υλικό που θα επιλέξετε πρέπει να έχει εξαιρετική αντίσταση διαπερατότητας υδρατμών, όπως έχει η Εξηλασμένη Πολυστερίνη novablok της Θερμοπλαστικής.

Σημαντικό ρόλο στο θερμομονωτικό αποτέλεσμα που θα έχει η μόνωση της ταράτσας παίζει το πάχος του μονωτικού που θα χρησιμοποιήσετε για την επίστρωση των πλακών. Ο λόγος είναι ό,τι προφυλάσσει τόσο την πλάκα όσο και τους εσωτερικούς χώρους από τις μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Σειρά μετά την επίστρωση έχει η στεγάνωση – υγρομόνωση. Με τη μέθοδο αυτή όπως είναι αντιληπτό, η στεγάνωση βρίσκεται πάνω από τη θερμομόνωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός να αποτελεί την τελική επίστρωση, η οποία είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις θερμικές μεταβολές και αφετέρου να φθείρεται αρκετά πιο εύκολα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Αυτό είναι και το μειονέκτημα της μεθόδου έναντι της ανεστραμμένης μόνωσης.

Για το novablok, δείτε περισσότερα εδώ.

Ανεστραμμένη Μόνωση

Η Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας είναι μια από τις κύριες μεθόδους για μόνωση ταράτσας και αποκαλείται ανεστραμμένη γιατί είναι η αντίστροφη της συμβατικής που μόλις περιγράψαμε. Αυτό σημαίνει ότι στην ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας η στεγάνωση βρίσκεται κάτω από τη θερμομόνωση.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν περιορίζει την πρόσβαση στην ταράτσα σας έναντι της συμβατικής μεθόδου. Επίσης επειδή η στεγάνωση γίνεται κάτω από τη θερμομόνωση, προστατεύεται πλήρως και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το μειονέκτημα που παρουσιάζει η επιλογή της ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας με πλήρη βατότητα είναι το αυξημένο βάρος των υλικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Όμως εδώ, η Θερμοπλαστική έχει τη λύση! Κι αυτό είναι το καινοτόμο προϊόν novablok Terrace, με βάρος μόλις 20 kg/m2, το μισό δηλαδή βάρος από όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς που το καθιστά ιδανικό ακόμα και για παλαιές κατασκευές.

Σε μια ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις για το μονωτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί. Θα πρέπει να αντέχει στην απορρόφηση νερού και τις υψηλές πιέσεις ώστε να προστατεύει τη στεγανωτική στρώση μακροχρόνια. Ουσιαστικά, απαιτούνται εξαιρετικές θερμομονωτικές και μηχανικές ιδιότητες. Αυτό βέβαια δε χρειάζεται να σας απασχολεί στην περίπτωση που επιλέξετε το Novablok Terrace καθώς καλύπτει όλα τα προ-απαιτούμενα και με το παραπάνω!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του καινοτόμου αυτού προϊόντος, μπείτε εδώ ενώ για τον οδηγό εφαρμογής του και τις απίστευτες δυνατότητες που σας δίνει, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Είτε επιλέξετε τη συμβατική μόνωση, είτε την αντεστραμμένη θερμομόνωση για την ταράτσα σας, με τα πιστοποιημένα προϊόντα της Θερμοπλαστικής – Σύστημα 1 – θα απολαμβάνετε πλήρη προστασία απέναντι στη ζέστη, το κρύο, την υγρασία, τις βροχές και τις έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές για πολλά χρόνια. Είμαστε εδώ για να σας συμβουλέψουμε. Επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο της Θερμοπλαστικής σήμερα.

1000 600 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'