Οι top 8+1 τάσεις στον σχεδιασμό της κατοικίας μέχρι το 2025.

Οι αρχιτεκτονικές τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν σίγουρα έως το 2025 έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τη δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη και βιώσιμη αρχιτεκτονική. Η κοινωνία γενικά εξελίσσεται προς την περιβαλλοντική δέσμευση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, παθητικών κτηρίων κ.ά. και δημιουργεί αυτές τις νέες τάσεις.

Αυτοματισμοί και «Έξυπνα» Σπίτια

Τα «Έξυπνα Σπίτια» έχουν γίνει «μόδα» τα τελευταία δύο χρόνια και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν δυνατά και στο μέλλον. Δεν αφορά μόνο νεόδμητες κατοικίες αλλά κάθε κάτοικο που θέλει να επωφεληθεί από την μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και τις ανέσεις στην καθημερινότητά του που προσφέρουν οι νέες αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Η Θερμοπλαστική σε συνεργασία με την εταιρία αυτοματισμών Somfy σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν έξυπνα κουφώματα και μηχανισμούς με συστήματα αυτοματισμού για να αναβαθμίσετε τόσο το ενεργειακό status του χώρου σας όσο και την ποιότητα της καθημερινότητάς σας.

Το Παθητικό Σπίτι

Ο όρος «Passive House» αρχίζει να ακούγεται ολοένα και πιο συχνά.

Ξεκίνησε ως σχεδιαστική φιλοσοφία και έχει γίνει φιλοσοφία ζωής! Με τον όρο «Παθητικό Κτήριο» εννοούμε το πρότυπο κτήριο το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα υψηλή ενεργειακή απόδοση, άνεση, οικονομία και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Η Θερμοπλαστική έχει ήδη συντελέσει στην κατασκευή Παθητικών Κτηρίων στην Ελλάδα παρέχοντας πιστοποιημένα κουφώματα και λύσεις θερμομόνωσης. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε και για το δικό σας σπίτι!

Ο νέος Μινιμαλισμός

Ο μινιμαλισμός δεν είναι πλέον ένας όρος που αφορά μόνο στην αισθητική αλλά αφορά και τα υλικά. Η νέα μορφή του επιτάσσει την απλότητα και στην χρήση των υλικών που πρέπει να είναι ποιοτικά και πρωτοποριακά ώστε να εξασφαλίζουν θερμική και ακουστική άνεση, περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος.

Μέσα από την πολυετή πείρα της Θερμοπλαστικής, σε συνδυασμό πάντα με τις πιστοποιημένες εφαρμογές των υλικών μας, έχουμε τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε τα πλέον καινοτόμα συστήματα εξωτερικής και δομικής θερμομόνωσης καθώς και μια πολύ μεγάλη γκάμα κουφωμάτων αλουμινίου και συνθετικών uPVC που θα εξασφαλίσουν ένα άριστο αποτέλεσμα, τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά.

Φως, φως, φως

Η αρχιτεκτονική και το φως είναι μια σχέση άρρηκτα δεμένη. Το φυσικό φως δημιουργεί ένα υγιεινό και φιλικό εσωτερικό κλίμα, εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα. Στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό έργο είναι έντονη η τάση για αναθεώρηση των στρατηγικών και των μεθόδων σχεδιασμού με στόχο την αβίαστη ροή φυσικού φωτός στον εσωτερικό χώρο.

Η Θερμοπλαστική κυριαρχεί στον χώρο των κουφωμάτων, τόσο στην κατηγορία των συνθετικών, όσο και σε αυτή των κουφωμάτων αλουμινίου, με τις υψηλότερες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις της αγοράς.

Η εκτεταμένη ποικιλία προϊόντων μάς επιτρέπει να διαθέτουμε μία λύση για κάθε περίπτωση, με υψηλή αισθητική και άριστη σταθερότητα παραμέτρων.

Ανοιχτοί & Πολλαπλών Χρήσεων Χώροι

Η έννοια του δωματίου αλλάζει και οι χώροι επαναπροσδιορίζονται. Ξεχάστε τις επίσημες τραπεζαρίες και τις κλειστές κουζίνες. Η καθημερινότητα επιτάσσει μια πιο χαλαρή και ανεπίσημη αρχιτεκτονική και διακόσμηση.

Ανοιχτοί χώροι, χωρίς εμφανείς περιορισμούς, δίνουν πλέον μια νότα άνεσης και πρακτικότητας στο σπίτι. Η ενιαία κουζίνα με το καθιστικό είναι πλέον από τις πιο συνήθεις αρχιτεκτονικές επιλογές. Στα επόμενα έτη, θα αρχίσει να ενσωματώνεται και το καθιστικό με τη βεράντα, ακόμα και το υπνοδωμάτιο με τη βεράντα ή το καθιστικό!

Στη Θερμοπλαστική έχουμε λύσεις ακόμα και για τις πιο ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές ανάγκες του σπιτιού σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να βρείτε τα καταλληλότερα προϊόντα που θα απαντήσουν στις ανάγκες αυτές.

Απολαύστε τον Εξωτερικό σας Χώρο, Όλο το Χρόνο

Ο εξωτερικός χώρος αξιοποιείται όλο και περισσότερο. Πλέον, το μπαλκόνι, ο κήπος ή η ταράτσα χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο. Επιλέξτε τα καινοτόμα αρχιτεκτονικά συστήματα όπως τα γωνιακά κουφώματα και τις φυσούνες της Θερμοπλαστικής και ενοποιήστε το εσωτερικό με το εξωτερικό του σπιτιού.

Και φυσικά, μην αμελήσετε τη μόνωση της ταράτσας, αφού είναι η επιφάνεια που βάλλεται διαρκώς χειμώνα-καλοκαίρι. O αποτελεσματικότερος, ευκολότερος, ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος να την εφαρμόσετε -δίνοντας επιτέλους στο δώμα σας τη νέα ζωή που του αξίζει- είναι το novablok™ xps Terrace. Συνδυάζει την άριστη θερμομόνωση με την υψηλή αισθητική, αυξάνοντας την αξία και τη λειτουργικότητα του κτηρίου ακόμα και αν αυτό είναι παλαιό. Η ευκολία και η καινοτομία στον τρόπο εφαρμογής των πλακών novablok™ xps Terrace καθιστούν όλη την επιφάνεια της ταράτσας σας βατή και αντιολισθητική, ανθεκτική και τέλεια μονωμένη. Και βέβαια, πολύ όμορφη!

Γραφείο στο… σπίτι

Η αλλαγή των μοντέλων εργασίας ενθάρρυνε την ανάπτυξη των γραφείων στο σπίτι και οι νέες τεχνολογίες διευκόλυναν ιδιαίτερα την τηλεργασία. Ένας χώρος γραφείου με ηχομονωτικά κουφώματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας είναι πλέον προαπαιτούμενο στη λίστα των ιδιοκτητών που εργάζονται από το γραφείο του σπιτιού τους.

Επιλέγοντας την κατάλληλη σειρά κουφωμάτων (uPVC ή αλουμινίου) της Θερμοπλαστικής σε συνδυασμό με ενεργειακούς υαλοπίνακες Triplex με ηχομονωτική μεμβράνη καθώς και με σωστή τοποθέτηση, μπορείτε να απολαμβάνετε το επίπεδο ηχομόνωσης που επιθυμείτε.

Κουζίνα – στο επίκεντρο των οικιακών δραστηριοτήτων

Οι κουζίνες έχουν εξελιχθεί στο οικογενειακό κέντρο των περισσότερων σπιτιών και, καθώς η αγορά κατοικίας ανακάμπτει, η τάση γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Έτσι, η κεντρική θέση της κουζίνας γίνεται προαπαιτούμενο και εμφανίζεται σε όλα τα νέα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Η αναβάθμιση της κουζίνας σε «πυρήνα» του σπιτιού συμπαρασύρει αρχιτεκτονικές αλλαγές όπως μεγαλύτερα ανοίγματα στα παράθυρα για περισσότερο φυσικό φως.

Μπάνιο – μετατρέπεται στον αγαπημένο σου χώρο

Το μπάνιο δεν είναι πλέον, αποκλειστικά, ο χώρος που αφιερώνετε στην προσωπική σας φροντίδα. Μετατρέπεται σχεδιαστικά και λειτουργικά σε χώρο χαλάρωσης, μετά από κάθε δύσκολη και απαιτητική μέρα. Μεγάλα και ευρύχωρα ντους, πλακάκια με πολυτελή νότα αλλά εύκολα στο καθάρισμα και μεγάλα παράθυρα για άπλετο φως και θέα (όπου είναι εφικτό), θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

Στη Θερμοπλαστική έχουμε ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν όλες τις παραπάνω τάσεις. Γιατί, πάνω από όλα, έχουμε πάθος με την τελειότητα.

887 345 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'