Πιστοποιημένα προϊόντα με εγγυημένη ποιότητα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Με βάση το σύνολο των δεδομένων για την ενεργειακή θωράκιση του ελληνικού κτηριακού αποθέματος, η εικόνα που παρουσιάζεται μπορεί να χαρακτηριστεί μάλλον ως αποκαρδιωτική ως προς την κατάσταση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Και αυτό έχει διπλό κόστος: Από τη μία στην ίδια την τσέπη του καταναλωτή και στον οικιακό προϋπολογισμό του και από την άλλη στο ίδιο το Περιβάλλον.

Όταν ένα κτήριο είναι διάτρητο στις απώλειες ενέργειας, τότε η αυξημένη κατανάλωση έχει το παραπάνω διπλό κόστος, το οποίο σε βάθος χρόνου είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των διορθωτικών παρεμβάσεων για την εξασφάλιση της θερμομόνωσης και της ενεργειακής κάλυψης. Για τον σκοπό αυτόν η Θερμοπλαστική βρίσκεται δίπλα σας με πιστοποιημένα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς στις βασικές αξίες της συγκαταλέγονται η περιβαλλοντική υπευθυνότητα, αλλά και η ευθύνη απέναντι στον ενεργειακό προϋπολογισμό του πελάτη.

Μέσα από μία ευρύτερη γκάμα προϊόντων που έχουν ως στόχο την κορυφαία εξοικονόμηση ενέργειας, η Θερμοπλαστική δημιουργεί ολοκληρωμένες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, με τη χρήση των κατάλληλων κουφωμάτων αλουμινίου ή uPVC, την επιλογή ειδικών ενεργειακών υαλοπινάκων με την κορυφαία τεχνολογία solar more, και την τοποθέτηση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, για την πλέον ολοκληρωμένη κάλυψη, συστήματα τα οποία έχουν ως βάση τους τα κορυφαία πιστοποιημένα θερμομονωτικά προϊόντα διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης της Θερμοπλαστικής με τις ονομασίες feliblok, feliblok-plus, novablok και novablok terrace.

Στην ουσία της παραγωγής των θερμομονωτικών προϊόντων, στόχος μας είναι η δημιουργία Παθητικών Κτηρίων, σύμφωνα με το πρότυπο PassiveHouse, τα οποία έχουν προκαθορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις στο 90% της απαιτούμενης συμβατικά ενέργειας, προσφέροντας έτσι άνεση, οικονομία και περιβαλλοντική προστασία.

Προχωρώντας όμως ένα ακόμη βήμα στον σχεδιασμό της ενεργειακής ταυτότητας, η Θερμοπλαστική δημιουργεί τις βάσεις για την ολοκλήρωση ενός σπιτιού, ή ενός κτηρίου, με σχεδόν μηδενικές ενεργειακές απαιτήσεις και με τελικό στόχο την ενεργειακή αυτάρκεια μέσα από την αναπλήρωση της ενέργειας που θα καταναλωθεί από το σύνολο των οικιακών εφαρμογών.

Ενεργειακά κουφώματα

Μέσα από την πιστοποιημένη παραγωγή, αλλά και τη διαδικασία τοποθέτησης, τα ενεργειακά κουφώματα της Θερμοπλαστικής αποτελούν ασπίδα έναντι της ενεργειακής απώλειας, όμως δεν μένουμε εκεί. Στόχος της Θερμοπλαστικής είναι να παρέχει στον καταναλωτή την ποιότητα και την αξιοπιστία που έχουν ήδη ταυτιστεί με το όνομα της εταιρείας.

Οι διεθνείς πιστοποιήσεις τόσο των πρώτων υλών, όσο και της διαδικασίας κατασκευής και εφαρμογής, εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και την άριστη λειτουργικότητα του τελικού συνόλου. Η ευρεία γκάμα τύπων και εφαρμοσμένων σχεδίων των κουφωμάτων αλουμινίου της Θερμοπλαστικής σάς επιτρέπει να βρείτε το τέλειο σύστημα για τις δικές σας ανάγκες. Ενώ η δυνατότητα προσθήκης ενεργειακού υαλοπίνακα με την τεχνολογία solar more, αναβαθμίζει τις κορυφαίες επιδόσεις.

Φιλοσοφία μας αποτελεί η δημιουργία κουφωμάτων που θα μπορούν να διασφαλίσουν την ενεργειακή εξοικονόμηση του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθούν. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουμε κουφώματα τα οποία είναι συμβατά με τα αυστηρότερα πρότυπα PassiveHouse και Energy House (Near Zero Energy Building) -πρότυπα τα οποία υπαγορεύουν ελάχιστες προκαθορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις- προσφέροντας άνεση, οικονομία και περιβαλλοντική προστασία, ενώ παράλληλα συνδυάζουν και τις παραμέτρους ασφάλειας, λειτουργικότητας και αισθητικής.

Ενεργειακοί υαλοπίνακες solar more

Η Θερμοπλαστική συνδυάζει την πιστοποιημένη ενεργειακή ταυτότητα των κουφωμάτων της με την τεχνολογία των ενεργειακών υαλοπινάκων solar more. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού είναι η επίτευξη των προδιαγραφών ακόμη και των πλέον κορυφαίων ενεργειακών προτύπων PassiveHouse και Energy House (Near Zero Energy Building), προσφέροντας πραγματικά οφέλη στην καθημερινότητα.

Με την τοποθέτησή τους, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες solar more μειώνουν το ποσοστό του ηλιακού φωτός που τους διαπερνά και μπαίνει στον χώρο, φτάνοντας στο ιδανικό 71%. Ως προς τη θερμότητα του φωτός, αυτό το ποσοστό κατεβαίνει ακόμη περισσότερο στο μόλις 40%, κάτι που υποδεικνύει και ο αντίστοιχος δείκτης Solar Factor, o οποίος βρίσκεται στο 0,44. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στον U-Value δείκτη, ο οποίος δηλώνει την ποσότητα της θερμότητας που διαπερνά τους υαλοπίνακες ενός κουφώματος και χάνεται. Το σύστημα ενεργειακών υαλοπινάκων solar more επιτυγχάνει συντελεστή Ug 1,1 και 0,6 W/(m2K) με την προσθήκη αερίου Argon, στη διπλή και την τριπλή υάλωση αντίστοιχα.

Οι solar more ενεργειακοί υαλοπίνακες μπορούν να κατασκευαστούν και σε triplex δομή, προσθέτοντας εξαιρετική ασφάλεια και προστασία από αστάθμητους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

Θερμομόνωση

Δεν πρόκειται απλώς για μία επιλογή, ή για μία πολυτέλεια, αλλά για μία ουσιαστική ανάγκη της εποχής. Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος θερμομόνωσης αποτελεί το Α και το Ω στη δημιουργία ενός εξαιρετικού ενεργειακού προφίλ και μίας ποιοτικής καθημερινότητας.

Μέσα από τις γραμμές παραγωγής της, η Θερμοπλαστική διαθέτει 4 βασικά και εξειδικευμένα προϊόντα θερμομόνωσης. Με βάση τη διογκωμένη πολυστερίνη (airpop) το feliblok και το feliblok-plus αποτελούν υλικά με ευέλικτη χρηστικότητα και εξαιρετική σχέση κόστους – αποτελέσματος, ενώ με βάση την εξηλασμένη πολυστερίνη, το novablok και το novablok Terrace αποτελούν ολοκληρωμένες και καινοτόμες προτάσεις εξαιρετικής αντοχής και απόδοσης στη θερμομόνωση της δομής του κτηρίου, αλλά και της ταράτσας αντίστοιχα.

novablok

Θερμική θωράκιση και Εξαιρετική αντοχή

θερμομόνωση δώματος (Roof) & εξωτερική θερμομόνωση (Thermo)

Το novablok είναι η ιδανική λύση σε κάθε σύγχρονο πρόβλημα θερμομόνωσης. Η πρακτική εφαρμογή του και οι πιστοποιημένες επιδόσεις του στη θερμική θωράκιση, τόσο νεόδμητων όσο και υφιστάμενων κατασκευών, το καθιστούν επιτομή στην κατηγορία των σύγχρονων μονωτικών υλικών.

Οι πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης novablok προσφέρουν συνεχές κέρδος στους λογαριασμούς ενέργειας, καθώς το μικρό κόστος της ουσιαστικής αυτής επένδυσης καλύπτεται άμεσα, ενώ συνεχίζει σταθερά να εξοικονομεί χρήματα σε βάθος χρόνου. Η εξαιρετικά ποιοτική τους κατασκευή διασφαλίζει την αξία του κτηρίου, ενώ η εύκολη και πρακτική εγκατάστασή τους εξασφαλίζει πόρους τόσο στην εφαρμογή, όσο και στη συντήρηση.

novablok Terrace

Ολοκληρωμένη μόνωση ταράτσας

Το novablok Terrace αποτελεί τη νέα, καινοτόμο πρόταση της Θερμοπλαστικής, η οποία έρχεται να δώσει οριστική λύση στη μόνωση της ταράτσας, με μία ολοκληρωμένη εφαρμογή αντεστραμμένης θερμομόνωσης δώματος.

Το novablok Terrace συνδυάζει την άριστη θερμομόνωση με την υψηλή αισθητική, αναβαθμίζοντας τόσο ενεργειακά, όσο και οπτικά, την οριζόντια επιφάνεια της οροφής, ενώ παράλληλα προσθέτει όλες τις ιδιότητες που συνοδεύουν το όνομα novablok στην αξία και τη λειτουργικότητα του κτηρίου.

Στα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται η άριστη θερμομόνωση, η πλήρης βατότητα δώματος, το ελάχιστο βάρος του, η εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, η απόλυτη αντοχή στις καιρικές συνθήκες, η εξαιρετική σταθερότητα και η υψηλή αντοχή στη συμπίεση, ενώ η υψηλή αισθητική και το εύκολο καθάρισμα συμπληρώνουν το σύνολο των δεδομένων που προσφέρει το novablok Terrace.

feliblok

Κορυφαία αναλογία Απόδοσης / Τιμής

θερμομόνωση δώματος (EPS 200) & εξωτερική θερμομόνωση (EPS 80 & 100)

Το feliblok αποτελεί κορυφαία πρόταση στην κατηγορία των εφαρμογών θερμομόνωσης. Η χρηστικότητα του υλικού, σε συνδυασμό με την οικονομική επένδυση και την άμεση απόσβεση, καθιστούν το feliblok ένα από τα πλέον πρακτικά εργαλεία στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην εξασφάλιση καλής ποιότητα ζωής. Οι εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη θερμομονωτική κάλυψη κάθε νεόδμητης ή υφιστάμενης κατασκευής.

Το feliblok είναι ένα άκαμπτο αφρώδες υλικό, με βάση τo πολυστυρένιο. Οι λευκοί κόκκοι στο μέγεθος μαργαριταριών έχουν περιεκτικότητα σε αέρα 98% που τους καθιστά ελαφρούς σε βάρος και τους δίνει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες σε βάθος χρόνου, λόγω της σταθερότητας του υλικού και της πολύ χαμηλής υδαταπορροφητικότητας. Η οικολογική ταυτότητα του προϊόντος, πέρα και από την ουσιαστική συνεισφορά του στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, ενισχύεται και από το γεγονός ότι μπορεί πλήρως να ανακυκλωθεί.

feliblok-plus

Γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη, με 20% μεγαλύτερη απόδοση

θερμομόνωση δώματος (EPS 200) & εξωτερική θερμομόνωση (EPS 80 & 100)

Το feliblok-plus από τη Θερμοπλαστική είναι η εξέλιξη στις μονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης για την εξωτερική θερμομόνωση των κτηρίων. Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στα μικροσκοπικά μόρια του γραφίτη που περιέχονται στη σύνθεση της διογκωμένης πολυστερίνης, τα οποία λειτουργούν ως ανακλαστήρες και απορροφητές ακτινοβολίας, εμποδίζοντας τη μετάδοση της θερμότητας μέσω της ακτινοβολίας.

Με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ = 0,030 W/mk(EPS 100) και 0,031 W/mk(EPS 80) το feliblok-plus αποτελεί κορυφαίο προϊόν στην αναλογία απόδοσης/τιμής, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις θερμομόνωσης. Οι θερμομονωτικές πλάκες feliblok-plus έχουν μέχρι και 20% καλύτερες μονωτικές ιδιότητες σε σχέση με το feliblok και το novablok. Επομένως, για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα θερμομόνωσης, απαιτείται λεπτότερη μονωτική πλάκα. Αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό στην εξωτερική μόνωση παλαιών και υφιστάμενων κτηρίων.

Ολοκληρωμένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (ETICS)

Τα θερμομονωτικά προϊόντα της Θερμοπλαστικής αποτελούν τη βάση των ολοκληρωμένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, τα οποία προσφέρουμε σε συνεργασία με την εταιρεία Weber του ομίλου Saint-Gobain.

weber.therm max

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης weber.therm max, με τη χρήση του παραγόμενου από τη Θερμοπλαστική θερμομονωτικού προϊόντος novablok, διαμορφώνει την ολοκληρωμένη θερμομονωτική κάλυψη του κτηρίου, σε συνδυασμό με απόλυτη υδατοστεγανότητα, αλλά και επαυξημένη δομική αντοχή στην πίεση.

weber.therm family black

Εξωτερική θερμομόνωση με υψηλές επιδόσεις

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης weber.therm family black, με τη χρήση του παραγόμενου από τη Θερμοπλαστική θερμομονωτικού προϊόντος feliblok-plus (γραφιτούχο eps), αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις θερμομόνωσης. Η προσθήκη γραφίτη αποτελεί καινοτομία, η οποία αυξάνει κατά 20% τους συντελεστές απόδοσης.

weber.therm family white

Με την καλύτερη αναλογία Απόδοσης / Τιμής

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης weber.therm family white, με τη χρήσητου παραγόμενου από τη Θερμοπλαστική θερμομονωτικού προϊόντος feliblok, από διογκωμένη πολυστερίνη (eps), εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη θερμομόνωση, κοσμώντας παράλληλα τις προσόψεις παλαιών και νέων κτηρίων.

Οι υψηλοί συντελεστές θερμομόνωσης συνδυάζονται με την οικολογική ταυτότητα και την ευελιξία στην τοποθέτηση, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα, έτοιμο να επιχρωματιστεί σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες.

Σκίαση

Σύγχρονα Ρολά

Από τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών σκίασης, μέχρι την ασφάλεια της εισόδου γκαράζ, όλα είναι αποτέλεσμα της επιλογής και τοποθέτησης των κατάλληλων ρολών. Η Θερμοπλαστική, επιλέγοντας πιστοποιημένες πρώτες ύλες, δημιουργεί ιδανικές προτάσεις για τη σκίαση του εσωτερικού χώρου σας, την ενίσχυση της ενεργειακής εξοικονόμησης, αλλά και την προφύλαξη από έντονες καιρικές συνθήκες.

Η ποιοτική τους κατασκευή προφυλάσσει τον χώρο σας, ενώ παράλληλα εγγυάται την ποιότητα ζωής και την αντοχή του τελικού προϊόντος στον χρόνο και τη χρήση. Τις ιδιότητες των ρολών συμπληρώνουν η αυξημένη αντιδιαρρηκτική ασφάλεια, αλλά και η λειτουργικότητα, με την επιλογή του κατάλληλου μηχανισμού κίνησης.

Κορυφαία Παντζούρια

Η Θερμοπλαστική κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα παντζουριών κάθε τύπου, με στόχο να καλύψει το σύνολο των αναγκών αλλά και των αρχιτεκτονικών εφαρμογών, βελτιώνοντας την όψη και τη λειτουργικότητα νεόδμητων ή υφισταμένων κτηρίων.

Στη Θερμοπλαστική μπορείτε να βρείτε συστήματα παντζουριών κατασκευασμένα από αλουμίνιο, αλλά και από συνθετικό (uPVC), ώστε να ολοκληρώσετε με τον αρτιότερο τρόπο τα σύνολα παραθύρου ή μπαλκονόπορτας.

1280 546 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'